Nedjelja, 5. Februara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Zimska idila na Staroj Majevici: Izletište nadomak Tuzle vrvi od posjetilaca

Preuzmite sliku

Nakon sniježnih padavina koje su posebno bile nešto izraženije na planinskim područjima danas je lokalitet “Stare Majevice” nadomak Tuzle bio poprište brojnih posjetilaca i ljubitelja prirode.

  • Posebice u zimskim radostima odnosno sankanju i skijanju uživali su oni najmađi. Naime, stotine građana Tuzle ovog vikenda je posjetilo lokaciju nadomak “Lovačkog doma” gdje su uživali u zimskoj idili.

  • “Danas je bukavno ovdje bilo skoro pa nemoguća misija pronaći adekvatno mjesto za parking. Vjerute da je bio saobraćajni kolaps. U svakom slučaju predivan je bio prizor danas na Majevici. Odlično je da imamo nadomak grada nešto ovako gdje se može otići na dnevni izlet i čist zrak” – kazao nam je Edin. H koji je nedjelju iskoristio za boravak u prirodi sa porodicom i u društvu prijateljima .

  • Stara Majevica je planinski vrh na planini Majevici na nadmorskoj visini od 750 metara. Do njega se najlakše dolazi regionalnim putem koji od Tuzle preko Doknja vodi ka Čeliću.

  • Predio obiluje prelijepim šumovitim karajolicima, nedirnutom prirodom i čistim zrakom. Brojne su i pješačke staze uređene za šetnju.

  • U Lovačkom domu koji se nalazi na Staroj Majevici posjetioci imaju mogućnost da degustiraju brojne tople i hlande napitke kao i gurmanske specijalitete.

  • Sasvim sigurno da će ova lokacija biti sve popularnija među zaljubljenicima u prirodu tokom zimskih dana. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje