Utorak, 3. Oktobra 2023.
Tuzlanski.ba logo

Zijad Lugavić: U planu je da izgradimo još pet kružnih tokova u gradu

Preuzmite sliku

Tuzla je moj i za mene jedini grad, kojeg najviše volim i za koji ću se boriti, jer su to građanke i građani Tuzle zaslužili”, rekao je između ostalog, gradonačelnik Tuzle Zijad Lugavić u intervjuu za RTV 7 Tuzla.

“Nastojim što više da budem otvoren prema građanima, prema privrednicima kao i nevladinom sektoru jer to je jedini ispravan način da se čuju njihove želje i potrebe. Također, putem društvenih mreža komuniciram sa građanima od kojih dobijem korisne i dragocjene informacije. Sve probleme u saradnji sa našim javnim preduzećima nastojimo da brzo i efikasno otklonimo i riješimo. Iako Grad Tuzla ima prilično dobru infrastrukturu još uvijek se najviše problema javlja upravo na tom polju. Uvijek ima prostora na napredak i uvijek može bolje” – kazao je Lugavić.

Lugavić je kazao kako Grad Tuzla nastoji da osim higijene grada i održavaju zelenih površina nastoji da na zavidnom nivou zadrži odnosno podrži brojne kluturne i druge manifestiacije kako bi građani imali što bolje uslove za život.

“Izgradnjom kružnih tokova želimo da poboljšamo odvijanje saobraćaja u gradu. Kružni tok kod “Crvenih 7” u planu je da bude izgrađen u periodu od 120 dana. Ovaj projekat će nam donjeti višestruke koristi kako po učesnike u saobraćaju tako i po sve pješake. U budućnosti je planirano da Tuzla dobije pet novih kružnih tokova (kod bivše fabrike obuće Aida, zatim kod BKC-a, kod Hotela Tuzla, na Brčanskoj Malti i Slavinovićima). Također, puno je posla urađeno na javnoj rasvjeti. Do kraja godine u planu je da ugadimo još 500 do 600 led sijalica i sve će biti automatizovano putem aplikacije kako bi ostvarili što veće uštede” – navodi Lugavić.

Nažalost proteklih dana Grad Tuzla je izložen jakim vremenskim nepogodama praćenim olujama. Prema riječima gradonačelnika Lugavića sve Službe su odgovorile zadatku veoma brzo i efikasno.

“Zaista moram da budem ponosan na sve Službe koje su proteklih dana danonoćno radile gotovo bez pauze. Civilna zaštita Grada Tuzla, JKP “Komunalac” Tuzla kao i naši vatrogasci. Svi su zaista bili na visini zadatka i ja im čestitam na tome” – kaže Lugavić.

Lugavić je u razgovoru za RTV 7 najavio i produžetak južne saobraćajnice u gradu te istakao kako se kontinuirano radi na širenje toplifikacijske mreže.

Lugavić je na poziciji gradonačelnika od februara ove godine. Koji su projekti započeti ili realizovani u tom periodu, kakva je komunikacije gradonačelnika sa sugrađanima, gradskim službama i sa Vijećem, koji problem more sugrađane tuzlanskih mjesnih zajednice, te kakvi su planovi razvoja infrastrukture grada, ekonomskog jačanja, zapošljavanja mladih, unapređenja turizma u gradu? Odgovore saznajte iz video razgovora kojeg je sa gradonačelnikom Tuzle vodila Azra Kalesić.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje