Petak, 1. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Zijad Lugavić: Tuzla će biti najpoželjnije mjesto za život, nastavljamo sa razvojem nakon 5. februara

Preuzmite sliku

Zijad Lugavić (SDP), trenutni v.d. gradonačelnika Tuzle, ujedno je i jedan kandidata za novog gradonačelnika na predstojećim prijevremenim izborima u Tuzli, koji će se održati u nedjelju, 5. februara.

Gradski odbor SDP BiH Tuzla organizovao je završni skup koji je održan u ispunjenoj velikoj sali BKC-a Tuzla.

Na skupu je dr. sc. Zijad Lugavić  govorio o svom izbornom programu za prijevremene izbore za gradonačelnika Grada Tuzle:

“Istraživanja pokazuju da je život u Tuzli najfeftiniji u regiji, to su drugi radili, ne mi. To je najviše zbog toga jer su komunalne usluge kvalitetne a istovremeno i najjeftinije. Prosječna plata u Tuzli je bolja nego u većini opština i gradova regije. Imamo najkvalitetnije i najjfetinije grijanje u BiH a usluge Panonike su mnogo jeftinije u odnosu na iste ili slične usluge svih drugih preduzeća koja posluju u BiH i regiji to će i ostati ukoliko spriječimo pokušaje privatizacije naših preduzeća. Ne damo nikome našu Tuzlu. Svi znamo kakva je Tuzla bila prije 20 ili 30 godina, ne smijemo zaboraviti vrijeme kada nismo imali vode i kada smo se kupali lončićima, danas imamo vodu 24 sata, ne smijemo zaboraviti vrijeme kada nismo imali ovako lijepe trgove, ovako lijepe i uređene gradske parkove, kada nismo imali Bingo, Menprom, Virgin Pulse…” naveo je Lugavić, te dodao:

 • “Gradit ćemo dječija igrališta sa akcentom na prilagođvanje istih za djecu sa poteškoćama u razvoju. Gradit ćemo nova igrališta i terene, otvorit ćemo nova obdaništa, radit ćemo aktivnije na smanjenju aerozagađenja, stvarat ćemo uslove za nove fabrike i obrte. Podržavat ćemo socijalne kategorije društva, moramo im pomoći, to je socijalizam, to je Tuzla. Bez sporta, kulture i umjetnosti nema Tuzle, nema Bosne i Hercegovine. Mlade ćemo uključiti u proces donošenja odluka i to je garant  za njihov ostanak u BiH.” naveo je Lugavić u svom obraćanju na završnom skupu u BKC-u Tuzla.

 • Na skupu su se prisutnima obratili i podršku pružili: 

  Slađan Ilić, predsjednik Gradske organizacije SDP BiH Tuzla,

  Mensur Alić, predsjednik Tuzlanske alternative,

  Jasmin Imamović, dosadašnji gradonačelnik Grada Tuzle,

  Nermin Nikšić, predsjednik SDP BiH,

  Zijad Lugavić, kandidat za gradonačelnika Grada Tuzle. (Foto: Blicko Junior | BKC Tuzla)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , ,