Petak, 27. Januara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Zatvoren XX TKT Festival – Dani akademskog teatra 2022.

Preuzmite sliku

Dvadeseti međunarodni pozorišni festival, jubilarni po redu, TKT Fest 2022. – Dani akademskog teatra sinoć je premijernom izvedbom predstave „Proba“ Irfana Horozovića uspješno priveden kraju.

Režiju za predstavu potpisuju Damir Altumbabić i Jasmina Čelebić Tanović, a uloge tumače Ivana Milosavljević i Damir Altumbabić. Saradnik u radu na predstavi Enver Hasić. Majstor tona i svjetla, kao i saradnik za muziku bio je Adnan Džekić.

Na ovogodišnjem XX TKT Festu najboljom predstavom je od strane publike proglašen autorski projekt Zijaha SokolovićaLijevo desno glumac”. Ovom prilikom čestitamo Sokoloviću na osvojenoj nagradi ali i zahvaljujemo svim našim gostujućim teatrima na sudjelovanju na festivalu.

Tim Teatra Kabare Tuzla publici se zahvaljuje na izuzetnoj posjeti tokom festivala kojom su pokazali da je itekako važno i vrijedno baviti se teatrom i nastaviti s okupljanjem značajnih pozorišnih ostvarenja iz regiona. Uprkos svim izazovima i situaciji u kojoj se našao teatar, pozorišni festival je uspješno priveden kraju.

Teatar kabare Tuzla zahvaljuje Gradu Tuzla koji je omogućio nastavak rada u novom scenskom okruženju na sceni Doma mladih Tuzla, i uspješnoj partnerskoj saradnji Centru za kulturu Tuzla na čelu sa direktorom Edinom Jahićem.

U organizacijsko produkcijskom timu sudjelovali su brojni saradnici: kritičar i teatrolog Srđan Vukadinović, snimanje i izrada hronika festivala Zoran Pavljašević, Adi Glavinić – PR menadžer, producenti Lejla Skopljak i Adnan Džekić, Nermin Brković – šef tehnike, Damir Pirić dizajn plakata i promotivnog materijala, Enver Hasić i drugi koji su svojom podrškom podržali rad teatra.

Također zahvaljujemo se našim sponzorima: Grad Tuzla, Fondacija za muzičke, scenske i likovne umjetnosti Sarajevo, Vlada Tuzlanskog kantona – Ministarstvo za kulturu, sport i mlade, Leftor, BuyBook, Cvjećara „Ruža“ Tuzla, Kabil Pekara, RockShop.ba ali i medijima na sponzorstvu i izvještavanju.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje