Utorak, 15. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Voliš Tuzlu? Apliciraj – Program podrške razvoju zajednice ‘Volim Tuzlu’

Preuzmite sliku

Volite li Tuzlu, naš grad na zrnu soli? Ako je vaš odgovor „DA“, sigurni smo da želite učiniti Tuzlu još boljim mjestom za život. Iako nekada izgleda teško, prilika za to itekako ima.

Fondacija tuzlanske zajednice od 2003. godine kroz fond „Volim Tuzlu“ daje podršku organizacijama civilnog društva i neformalnim grupama građana za provedbu malih inicijativa usmjerenih na unapređenje uslova življenja na prostoru Grada Tuzla. I ove godine otvoren je poziv za podršku realizaciji malih projekata u vrijednosti od 500 KM do 2.000 KM.

Projekte mogu prijaviti nezavisne organizacije i udruženja sa područja Grada Tuzla, nezavisne samoupravne institucije sa područja Grada Tuzla (biblioteke, obdaništa, umjetničke škole, itd) i neformalne grupe građana sa područja Grada Tuzla.

Informacije o uslovima i načinu apliciranja možete pronaći na web stranici Fondacije tuzlanske zajednice: http://www.fondacijatz.org/page/39/1096

Podrškom kroz fond „Volim Tuzlu“ Fondacija tuzlanske zajednice potiče zajedništvo, razvoj demokratskog društva, volonterizam i aktivizam, rješavanje problema građana, a posebno problema marginaliziranih skupina.

U 2018. godini iz ovog fonda data je podrška realizaciji 10 projekata iz različitih oblasti. Na Ravnoj trešnji oformljen je prvi školski pčelinjak u Bosni i Hercegovini za obuku budućih pčelara. Pčelinjak je prilagođen osobama sa invaliditetom i mogu ga besplatno posjetiti svi građani.

U Udruženju građana oštečenog vida Tuzla su nastavili rušiti predrasude o slijepim osobama kroz organizaciju šahovskog turnira za slijepe. Izgrađeno je dječije igralište u Lipnici. Pokrenuta je kampanja smanjenja zagađenja rijeke Jale. Akcija „Vozi, pazi, gas manje gazi!“ posvetila je pažnju problemu sigurnosti u prometu.

Kroz fond je obezbjeđena podrška budućim majkama i porodiljama za provedbu edukacije o važnosti dojenja, a ITC Lotos je realizovao radionice sa učenicima srednjih škola o problemima sa kojima se svakodnevno susreću osobe sa invaliditetom.

Poziv za podršku realizaciji projekata u ovoj godini otvoren je do 21.04.2019. Sve dodatne informacije možete pronaći na web stranici Fondacije tuzlanske zajednice. Ukoliko vam je potrebna pomoć pri ispunjavanju online aplikacije http://www.fondacijatz.org/page/7542 možete se obratiti direktno u kancelariju Fondacije tuzlanske zajednice na adresi Pozorišna 13 Tuzla ili na broj telefona 035 362-830.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje