Nedjelja, 21. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Veličanstvenim novogodišnjim koncertom BKC TK završio 2023. godinu

Preuzmite sliku

Muzički obrazovni centar “Lege Artis” i Bosanski kulturni centar TK, sinoć su 10. put priredili veličanstven Novogodišnji koncert uz nastup više vokalnih ansambala i solista.

Na koncertu koji postaje brend u ovom dijelu Bosne i Hercegovine i događaj koji se ne propušta tokom zimskih praznika, nastupili su domaćini iz Mješovitog i dječijeg hora “Lege Artis” Tuzla, a zatim su se odličnim izvedama predstavili Vokalni ansambl Libero Živinice, Vokalni ansambl Bosanke Lukavac, Mješoviti hor BZK Preporod Brčko, Vokalni ansambl BKC TK, Tamburaški orkestar MOC Magnifico i Jakša Perović (Brčko) na gitari.

– Koncert je plod kvalitetnog umjetničkog rada svih ansambala i solista tokom godine, a što je i prezentirano u odličnom programu. To je u konačnici prepoznala i tuzlanska publika, koja je ovacijama i zasluženim aplauzima ispratila i nagradila svakog učesnika. To nam je najveća nagrada i satisfakcija da ovaj koncert svake godine podižemo na viši nivo – rekao je diregent Jasmin Hasić mr.art, umjetnički rukovodilac MOC “Lege Artis” Tuzla.

Koncertu je uz brojne zvanice prisustvovao i gradonačelnik Brčko Distrikta Bosne i Hercegovine Zijad Nišić.

Novogodišnjim koncertom Bosanski kulturni centar Tuzlanskog kantona tradicionalno je završio svoju programsku godinu u kojoj je publici ponudio više od 200 događaja, saopćeno je iz JU BKC TK.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,