Subota, 28. Maja 2022.
Tuzlanski.ba logo

Uspješno završena zimska škola robotike u Tuzli

Preuzmite sliku

Richmond Park Međunarodna osnovna Škola Tuzla organizirala je zimsku četverodnevnu školu LEGO Robotike za učenike od šestog do devetog razreda.

Na zimskoj školi robotike učenici su učili o osnovnim konceptima robotike, te dizajnirali i programirali svoje robote koristeći Scratch program. Roboti su obavljali različite zadatke, npr. izbjegavali prepreku, pratili liniju, podizali predmet, sortirali boje i sl.

Učenici su na kraju zimske škole dobili certifikate za učešće te bili motivisani da nastave istraživati i učiti dalje o programiranju i robotici.

Jedan od učesnika škole robotike Faris Suljagić je kazao da su dosta naučili, uveli su se u svijet robotike, učili raditi timski i kritički razmišljati.

– Uvidjeli smo da u ovakvim projektima i najmanja greška može prouzrokovati nefunkcionalnost robota, te smo se više puta vraćali kako bismo ispravili greške što nam je pomoglo da razvijamo problem-solving vještine – kazao je Suljagić, saopćeno je iz Richmond Park Međunarodne osnovne Škole Tuzla.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje