Ponedjeljak, 27. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Upriličen prijem za dobitnike nagrada za najbolje učenike, studente i sportiste (FOTO)

Preuzmite sliku

U zgradi Gradske uprave, danas je upriličen prijem za dobitnike nagrada za najbolje učenike, studente i sportiste, koji su ostvarili natprosječan uspjeh u školskoj 2015./2016. godini, njih ukupno 63. Nagrađene je primio gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović. Za ove namjene, iz Budžeta Grada Tuzla, izdvojena su sredstva u visini od 49.975,00 KM.

U razgovoru sa gradonačelnikom Imamovićem, prisutni dobitnici su, pojedinačno, govorili o ostvarenim rezultatima.

Gradonačelnik Imamović se, nagrađenim dobitnicima, zahvalio u ime svih građana Tuzle, te istakako kako građani Tuzle mogu biti ponosni na nadolazeće generacije mladih.

  • uprilicen-prijem-za-dobitnike-nagrada-za-najbolje-ucenike-studente-i-sportiste-u-skolskoj-2015-2016-godini001-20160622
  • „Gradska administracija već petnaest godina, kroz svoju strategiju, na različite načine, pruža podršku mladim i nadarenim studentima, učenicima i sportistima sa područja Tuzle. Roditelji i sugrađani mogu i trebaju biti ponosni što imamo ovakve generacije mladih, koji na najbolji mogući način predstavljaju Tuzlu, kako na državnoj tako i na međunarodnoj sceni“ – izjavio je gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović.

    Riječ je o 20 učenika, 29 studenata i 14 sportista, tačnije o kandidatima koji su se prijavili na Javni poziv za dodjelu nagrade Grada Tuzla za ostvaren natprosječan uspjeh učenika, studenata i sportista sa područja grada Tuzla, te ispunili uvjete predviđene navedenim konkursom.

  • uprilicen-prijem-za-dobitnike-nagrada-za-najbolje-ucenike-studente-i-sportiste-u-skolskoj-2015-2016-godini002-20160622
  • U ime nagrađenih, gradonačelniku se zahvalio Kemal Nedžibović, kazavši da je, pored same nagrade koju Grad Tuzla dodjeljuje mladima, veoma važna i dugogodišnja sistematska podrška koju mladi u Tuzli imaju od strane lokalne uprave, navodeći između ostalog, Javni poziv za omladinske organizacije, te aktivnost na formiranju Vijeća mladih. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje