Petak, 30. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Udruženje ‘Srce za djecu’ uručilo donaciju Klinci za dječije bolesti u Tuzli

Preuzmite sliku

Udruženje “Srce za djecu” uručilo je donaciju Odjeljenju za hematologiju i onkologiju Klinike za dječije bolesti UKC Tuzla.

Udruženje nastavlja pružati podršku djeci oboljeloj od raka i nastoji poboljšati uslove liječenja i njegov kvalitet udruživši svoje snage sa menadžementom UKC Tuzla i timom sa Odjeljenja za hematologiju i onkologiju Klinike za dječije bolesti, saopćeno je iz Udruženja “Srce za djecu”.

Zahvaljujući mnogim humanim građanima Bosne i Hercegovine, institucijama, kompanijama koje podržavaju rad Udruženja, te velikoj podršci bh. građana iz dijaspore, Udruženje je osiguralo donaciju u vidu dozatora kisika, prijenosnog aspiratora i infuzomata u vrijednosti od 11.603 KM.

Članovi Udruženja vjeruju u multidisciplinaran pristup liječenju djece oboljele od raka, a koji obuhvata kvalitetan odnos klinika – dijete – roditelj – udruženje roditelja.

– Smatramo da je multidisciplinaran pristup ispravan i da samo tako možemo pružiti kvalitetno liječenje djeci oboljeloj od raka. Današnja donacija je jedan od vidova tog pristupa i pružanja podrške djeci oboljeloj od raka i odjeljenjima na kojima se ona liječe. Mi imamo samo jedan cilj, a to je da djeci oboljeloj od raka priuštimo potrebnu podršku, brigu, poboljšane uslove liječenja, te kvalitetniji život nakon liječenja – rekao je direktor Udruženja Fikret Kubat.

Također, Udruženje surađuje sa UKC Tuzla od prošle godine i uspješno sprovodi projekat “Psihosocijalna podrška”, u okviru kojeg je obezbijeđen psiholog koji radi na Odjeljenju za hematologiju i onkologiju sa djecom oboljelom od raka, majkama pratiljama i medicinskim osobljem.

Osiguran je i roditeljski stan u blizini UKC koji je već pušten u funkciju i roditelji i djeca su ga počeli koristiti svakodnevno. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje