Petak, 19. Juli 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Učešće će uzeti šest ekipa: 8. Memorijalni fudbalski susret prijateljstva “DEŠO U SRCU”

U organizaciji Klinike za hirurgiju te Sindikalnog sportskog društva Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla dana 15.12.2018 godine (subota) u 11 sati u Univerzitetskoj dvorani Tuzla biće održan 8. Memorijalni fudbalski susret prijateljstva „DEŠO U SRCU“.

Na malonogometnom turniru koji je pozivnog karaktera učešće će uzeti 6 ekipa: Regionalni medicinski centar „Safet Mujić“ Mostar, Opšta bolnica „Abdulah Nakaš“ Sarajevo, Centar za srce Tuzla, Univerzitet Tuzla, UKC Tuzla te Veterani hirurgije UKC-a Tuzla. U Revijalnom dijelu biće odigrana i košarkaška utakmica ekipa UKC-a Tuzla i RMC Mostar.

 • Turnir se organizuje u znak sjećanja na Prof. dr. Dešu Mešića, jednog od najvećih hirurga i humanista koje je naša država i šira regija ikada imala. Profesor Dešo Mešić bio je otac moderne hirurgije u Bosni i Hercegovini a za njegovo ime se veže prva transplantacija jetre te početak laparoskopske i staplerske hirurgije u Bosni i Hercegovini.

  I pored svih profesionalnih i naučnih dostignuća njegova skromnost, dobrota, humanost i ljubav prema ljudima prevazilazila je okvire vremena u kojem je živio i ostavila dubok trag na njegovim savremenicima koji se slažu u jednom da je bio je čovjek kojeg je bilo lako poštovati i voliti.

  PROGRAM 8. Memorijalnog fudbalskog susreta prijateljstva„DEŠO U SRCU“:

  15.12.2018 g. u 10 sati i – Polaganje cvijeća na mezar Prof.dr Deše Mešića

  15.12.2018 g. u 11 sati- Svečano otvaranje turnira u Univerzitetskoj dvorani Tuzla

  15.12.2018 g. od 11.30 do 16  sati- odigravanje  malonogometnog turnira

  15.12.2018 g. u 20 sati- Prigodna večera za učesnike turnira te poroglašavanje pobjednika

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , ,