Petak, 17. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

U Tuzli upriličena promocija nove knjige autorice Sare Sabri (FOTO)

Preuzmite sliku

U prepunoj Sali University hotela Dorrah održana je promocija knjige “Šapućem ti kao svome sinu” naše poznate književnice Sanele Karišik-Begović, poznatijom pod pseudonimom Sara Sabri.

Sara Sabri je Srbijanka po rođenju, ali i bosanska snaha, spisateljica, majka, ponosna vlasnica dvije fakultetske diplome, te osnivačica Edukativnog centra za žene i djecu „Sara Sabri” u Sarajevu i Ženskog edukativnog centra „Rahma” u Novom Pazaru. Također je i dugogodišnja novinarka, ali i vaspitačica u vrtiću.

Ova popularna spisateljica je u okviru svoje bh. turneje u organizaciji online knjižara ”Book cafe” u Tuzli predstavila svoja književna djela.

Sara Sabri je autorica i vlasnica najprodavanijih bestselera u regionu. Iza nje je 11 knjiga, brojne promocije i predavanja na kojima podstiče žene na aktivizam i ostvarivanje najbolje verzije sebe, te svojim književnim radom jasno daje podršku ženama u svim segmentima života.

Sara Sabri svojim djelima animira čitatelje da se uhvate u koštac sa vlastitim problemima i izazovima, glasno govori o realnim problemima i odnosu muškarca i žene.

Stoga, sudeći po tiražima knjiga ”Šapućem ti kao žena ženi ” i ”Šapućem ti kao žena mužu”, najprodavanijim knjigama, napisanim 2012. godine, može se zaključiti kolika je zapravo bila potreba za ovakvom vrstom literature

Promocija u Tuzli protekla je u nadasve zanimljivom i korisnom druženju u kojem su uživale brojne Tuzlanke, studentice ali i pokoji Tuzlak. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,