Subota, 12. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

U Tuzli preminula Amra Odobašić uposlenica Službe za informisanje UKC-a Tuzla

Preuzmite sliku

Uposlenica Službe za informisanje UKC-a Tuzla Amra Odobašić preminula sinoć je u 53. godini života nakon što je izgubila višegodišnju bitku sa opakom bolešću.

 • U novinarskim vodama radila je skoro 30 godina. Bila je uposlenik nekadašnje Televizije Tuzla, a svoje novinarsko iskustvo kao asistent prenosila je nesebično i na prve generacije studenata Odsjeka za žurnalistiku na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Tuzli.

  Iako se borila a opakom bolešću osmijeh sa lica nikada nije skidala i svi će je pamtiti kao osobu punu optimizma i vedrog duha.

  Posljednji ispraćaj će se obaviti u petak 4. septembra u 16:00 sati ispred Komemorativnog centra Tuzla. Ukop je na Gradskom Groblju Trnovac u Tuzli.

  Redakcija portala Tuzlanski.ba upućuje iskreno saučešće porodici, kolegama i prijateljima. (Tuzlanski.ba)

  Amra Odobašić rođena je 3. augusta 1967. godine u Tuzli. Fakultet političkih nauka Univerziteta u Sarajevu, odsjek žurnalistika završila je 1999.godine i stekla zvanje diplomirani žurnalista. U periodu od 1992. do 1995. godine, bila je pripadnik Drugog korpusa Armije Bosne i Hercegovine obavljajući poslove novinara, referenta za kontakte sa medijima i referenta za saradnju s domaćim i inostranim novinarima. Od 1994. godine bila je dopisnik Reutersa sa terena.

  Nakon završetka rata, tačnije od 1995. do 1999. godine radi na Tuzlanskoj televiziji kao glavni i odgovorni urednik, kao i urednik emisije iz oblasti zdravstva za OBN televiziju. U periodu od 1999. godine do 2004. godine na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Tuzli, Odsjek žurnalistika radila je kao asistent na predmetima Teorija informacija i odnosi s javnošću i Novinarstvo u mas-medijima.

  Bila je dopisnik Radija BiH, dopisnik i saradnik agencije BH Press, dopisnik časopisa Zajednica života, programski i PR savjetnik Obiteljskog radija Valentino- Bijela.

  Od 1999. godine uposlenik je Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli gdje je radila na poslovima šefa Službe za kominikacije i glasnogovornika Ustanove, te stručnog saradnika Službe za stručno usavršavanje.

  Obavila je niz različitih doedukacija i usavršavanja osim u novinarstvu i u odnosima s javnošću, vještinama komuniciranja i drugim aspektima komunikologije i organizacijskog menadžmenta, te internom i kriznom komuniciranju kao i provođenju kampanja.

  Proteklih 20 godina iskustva u oblasti izgradnje i osnivanja odnosa s javnošću u zdravstvenim institucijama rezultirali su izradom Priručnika „Važnost odnosa s javnošću u zdravstvu“ kojeg je pripremila sa kolegom Radenkom Udovičićem.

  Polja profesionalnog interesovanja su joj bila korporativna komunikacija, odnosi s javnošću, verbalna i neverbalna komunikacija, interna i krizna komunikacija (u zdravstvu), javni nastup i vještine komunikacije.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , ,