Petak, 25. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

U Tuzli otvoreno civilno strelište na otvorenom: U ponudi pištolji svih kalibara i sportske puške (FOTO | VIDEO)

Preuzmite sliku

Grad Tuzla odnedavno je bogatiji za novi sadržaj koji će umnogome upotpuniti turističku ponudu ali i lokalnom stanovništvu posebice zaljubljenicima u oružje pružiti mogućnost adrenalinske razonode i zabave.

Naime, sa radom je počelo civilno strelište “TargeTZ” smješteno na lokaciji kopa Šićki Brod. Ekipa portala Tuzlanski.ba posjetila je danas ovu lokaciju i razgovarali smo sa Dženanom Đipom idejnim tvorcem prvog civilnog strelišta u Tuzlanskom kantonu.

‘Dugi niz godina supruga i ja bavimo se streljaštvom i u nedostatku poligona za vježbanje i trening došli smo na ideju da pokušamo sami pronaći idealnu lokaciju i to napraviti u Tuzli. Uspjeli smo da realizijemo zamisao i evo smatram da će ovo biti od koristi kako nama tako i stanovništvu koje ima interes za ovakvo nešto. Vjerujem da smo ovime upotpunili i turističku ponudu Tuzle jer planiramo da ostvarimo saradnju i sa Turističkom zajednicom grada Tuzla” kazao je Dženan Đipa za naš portal.

Civino strelište na kopu Šićki mogu koristiti samo punoljetne osobe ukoliko se učlane u streljački klub “TargeTZ” ili osobe koje imaju vlastito oružje sa validnom dozvolom mogu doći i trenirati.

“Poligon je izgrađen po svim potrebnim standardima posebno sa aspekta sigurnosti kako bi nesmetano mogao da radi. Također, želim ovim putem izraziti zahvalnost rudniku “Kreka” što su imali razumijevanja za ovaj naš poduhvat” kaže naš sagovornik i dodaje kako je u pitanju bila veoma značajna investicija.

Klub streljačkih sportova “TargeTZ” trenutno broji oko 50-ak članova koji imaju priliku pucati iz pištolja svih kalibara kao i svih vrsta sportskih pušaka.

Veliku podršku Dženanu pruža i njegova supruga Mirela Đipa koja kaže kako su i djevojke dobrodošle da se okušaju u pucanju iz vatrenog oružja.

“Suprug se bavio dugo streljaštvom dok sam ja imala strah prema oružju, međutim odlaskom s njim na strelišta taj strah je nestao a kasnije se i rodila ljubav prema oružju i streljaštvu tako da smo nekako zajedničkim ambicijama i planovima uspjeli da ostvarimo ovo što danas vidite i ponosni smo. Na svečanom otvaranju imali smo dosta djevojaka koje su došle da probaju pucati i nisu krile oduševljenje tako da evo pozivam sve djevojke koje imaju želju da dođu i pridruže nam se” – kazala je za Tuzlanski.ba Mirela Đipa.

Radno vrijeme Kluba streljačih sportova “TargeTZ” ovisi od vremenskih uslova, međutim svi zainteresovani upit mogu poslati putem Facebook stranice ili kontaktirati na mail targetztuzla@gmail.com.

Za kraj razgovora istakli su da za cilj imaju okupiti zaljubljenike u streljaštvo i promovisati ga kao sport uz maksimalne mjere sigurnosti i bezbjednosti. (A.K. | Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje