Petak, 7. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

U Tuzli otvoren stan za potrebe roditelja djece oboljele od raka

Preuzmite sliku

Danas je zvanično otvoren stan za potrebe roditelja djece oboljele od raka koji se liječe na Odjeljenju za hematologiju i onkologiju Dječije klinike UKC Tuzla.

Stan je za potrebe roditelja i djece obezbijedilo Udruženje “Srce za djecu oboljelu od raka” zajedno sa UKC Tuzla, a služit će za boravak roditelja i djece koji dolaze na liječenje iz udaljenih krajeva Tuzlanskog kantona, a sve u cilju pružanja kvalitetne brige i njege za oboljelu djecu.

“Nastojimo da olakšamo djeci i roditeljima, da pružimo podršku, da budemo tu uz naše ljekare, jer znamo da je proces liječenja težak i iscrpljujući. Potreban je multidisciplinarni pristup. Svi su važni, važni su i ljekari i roditelji i Udruženje, svi smo važni da bismo na kraju imali jedno izliječeno dijete.“ – kazao je Fikret Kubat, direktor Udruženja „Srce za djecu oboljelu od raka“

Roditelji, ali i djeca tokom pauze u liječenju, sasvim besplatno će moći boraviti u ovom stanu, u kojem imaju sve osnovne uslove za život. Značaj ovog, tzv. „roditeljskog stana“, prepoznali su i ljekari UKC-a Tuzla.

„U znatnoj mjeri će olakšati boravak prije svega roditelja i djece u našoj Klinici, a prevashodno se odnosi na djecu koja su oboljela od malignih bolesti, čije je liječenje dugotrajno, znači po nekoliko mjeseci.“ – istakao je Edin Husarić, načelnik Klinike za dječije bolesti UKC-a Tuzla.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje