Četvrtak, 18. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

U toku radovi na čišćenju korita rijeka Jale i Soline

Preuzmite sliku

Služba za komunalna poslove, izgradnju i poslove mjesnih zajednica provodi redovne aktivnosti na poslovima čišćenja regulisanih korita rijeka Jale i Soline, a na osnovu okvirnog sporazuma o izvođenju radova na održavanju i čišćenju planiranih vodotoka na području grada Tuzle.

  • Radovi se izvode planski u skladu sa ugovorenom dinamikom i obimom, a u ovom ciklusu i ovakvim vremenskim uslovima obuhvataju regulisane dijelove korita rijeka Soline i Jale počev od mjesnih zajednica Solina i Sjenjak na sjeveru i istoku do Mjesne zajednice Bukinje na zapadu. Trenutno su završeni radovi čišćenja dijela korita od naslaga u Mjesnoj zajednici Centar, na lokalitetu kod Mašinske škole, a u toku su radovi čišćenja korita rijeke Soline kod ušća u rijeku Jalu blizu Male pijace.

  • U toku ove sedmice planiran je nastavak radova na čišćenju regulisanog korita rijeke Jale od Mjesne zajednice Sjenjak do Mjesne zajednice Batva, navodi se u saopćenju Službe za komunalne poslove, izgradnju i poslove mjesnih zajednica.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje