Ponedjeljak, 18. Januara 2021.
Tuzlanski.ba logo

U Domu penzionera Tuzla na koronavirus pozitivno 19 korisnika i nekoliko uposlenika

dom-penzionera1
Preuzmite sliku

Iz JU Dom penzionera Tuzla potvrđeno je za medije kako je kod 19 korisnika ove ustanove potvrđen virus COVID-19, a pozitivno je i nekoliko uposlenika ove ustanove.

Naime, prvi slučaj infekcije evidentiran je prije dvije sedmice kod jedne korisnice koja je trebala da bude podvrgnuta operativnom zahvatu u Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla.

Prilikom hospitalizacije pacijentica je testirana na korona virus i test je bio pozitivan, bez da je pacijentica imala ikakve simptome.

Prema riječima stručnog saradnika za odnose s javnošću Doma penzionera Tuzla Admira Muslimovića, nakon što je potvrđen prvi slučaj uslijedilo je testiranje osoba koje su s prvozaraženom bile u kontaktu.

“Tesitranje je pokazalo kako je na COVID-19 trenutno pozitivno 19 korisnika Doma penzionera u Tuzli i nekoliko naših zaposlenih radnika. Dvije uposlenice su imale simptome i kod njih je potvrđeno prisustvo korona virusa. Na šestom spratu JU Dom penzionera formiran je izolatorij, gdje su izmješteni svi pozitivni na COVID-19, dok se u uposlenici nalaze na kućnom liječenju odnosno kućnoj izolaciji. Na svu sreću niko nema težu kliničku sliku, a nekima već ističe izolacija” – kazao je Muslimović za Tuzlanski.ba.

Inače, Dom penzionera Tuzli od početka pojave pandemije poduzima sve potrebne mjere kako bi korisnike sačuvali od virusa što uključuje zabranu posjeta kao i zabranu korisnicima da napuštaju krug ustanove.

Dva su načina kako je virus mogao ući u ovu ustanovu, preko radnika ili štićenika koji su morali izlaziti ljekaru na specijalističke preglede. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,