Utorak, 4. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Tuzlanski kanton: Preko milion KM za stipendije studentima i učenicima

Preuzmite sliku

U Bosanskom kulturnom centru u Tuzli danas su potpisani ugovori o dodjeli stipendija studentima koji su članovi porodica boračke populacije.

˝Ove je godine za stipendiranje ukupno 889 studenata i 1.034 učenika Vlada Tuzlanskog kantona izdvojila milion i 160 hiljada konvertibilnih maraka˝, saopćili su iz Vlade, te dodali da je iznos planiranih sredstava povećan.

˝Ovim, uz brojne druge programe podrške boračkoj populaciji, nastojimo vratiti barem mali dio tog duga koji nam je ostavljen˝, rekao je premijer TK Jakub Suljkanović dodavši da su današnja svečanost i dodjela stipendija potvrda da se vrijedan rad i zalaganje uvijek isplate.

Enes Gegić, ministar za boračka pitanja naglasio je da su mladi ljudi koji su ostvarili pravo na stipendije zahvaljujući radu, zalaganju i uspjehu odabrani da budu stipendisti Ministarstva za boračka pitanja Tuzlanskog kantona među 2.553 pristigla zahtjeva.

Ugovore su danas potpisivali samo studenti dok će učenici, koji su ostvarili pravo na dodjelu stipendije putem ovog Ministarstva za školsku 2017/2018 godinu, ugovore potpisivati u općinskim službama za boračko – invalidsku zaštitu do 8. juna 2018. godine. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: ,