Četvrtak, 12. Decembra 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Tuzla: Zbog nepropisnog parkiranja za brisačem pronašao pismo…

Svjedoci smo čestih kršenja saobraćajnih propisa u našoj zemlji. Jedno od takvih kršenja nerijetko je i nepropisno parkiranje, odnosno parkiranje na mjestima na kojima to nije dozvoljeno.

Takvo parkiranje zakonski je kažnjivo svugdje u svijetu, pa i u Bosni i Hercegovini.

  • Povodom toga se na interentu pojavila zanimljiva fotografija. Vozač automobila “Ford” njemačkih registarskih oznaka parkirao je svoje vozilo na trotoaru u tuzlanskom naselju Sjenjak, a jedan nepoznati građanin ga je uslikao te mu za brisač na šoferšajbi zakačio pismo koje prenosimo u cjelosti.

  • – Seljačino! Kad si otišao iz Bosne za obećanu Njemačku, vjerovatno si mislio da je i dan danas ovo “divlji zapad”, tj. mislio si da ćeš dolaskom na tvoj cijenjeni “urlaub” ili ti ga odmor, zateći stanje od prije 20-30 godina pa da parkiraš gdje ti je ćeif, uključujući trotoare, te blokiranje silaza za auta, dostavna vozila, a najbitnije za invalide, majke s kolicima i osobe sa drugim pomagalima, kao i stare i iznemogle osobe koje te moraju obilaziti jer si parkirao na nepropisnom mjestu. E pa “seljo”, nije ni prije 30 godina tako moglo, jer se kažnjavalo. Kažnjava se i danas, pa se baš pitam da li bi tako parkirao i u Njemačkoj il’ znaš da bi ti i sama pomisao na taj bezobrazluk izbila 500 eura iz džepa. Seljačino jedna! – stoji u poruci. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,