Utorak, 24. Maja 2022.
Tuzlanski.ba logo

Tuzla: Uskoro u centralnom gradskom parku 3D natpis “I love Tuzla” sa velikim srcem

Preuzmite sliku

Proteklih dana svjedoci smo građevinskih radova koji se izvode u centralnom gradskom parku u Tuzli.

Putem društvenih mreža građani su komentarisali radove koji su u toku iako nisu u potpunosti sigurni šta će biti konačan ishod istih.

Naime, kako saznajemo na zelenoj površini između CD Shopova Sejo & Vili i Mido biće postavljen 3D natpis “I love Tuzla” sa velikim srcem.

  • Već su okončani radovi na postavljanju betonske konsturkcije i u naradnim danima se očekuje i postavljanje 3D natpisa “I love Tuzla sa velikim srcem” koji se realizuju u sklopu projekta “Panonsko-jadranska veza“, finansiranog iz EU Intrerreg programa Prekogranične saradnje Bosna i Hercegovina-Hrvatska-Crna Gora u kojem je najznačajnija aktivnost uređenje izletišta Ilinčica.

    Lokaciju za postavljanje znaka je predložio Zavod za urbanizam Grada Tuzle. U sufinansiranju postavljanja znaka učestvuje i Turistička zajednica Grada Tuzle.

    Sasvim sigurno da će ovo mjesto vrlo brzo postati atrakcija za fotografisanje i selfije te druge brojne uspomene iz grada soli i panonskih jezera. Slični 3D natpisi krase mnoge metropole širom Evrope. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje