Srijeda, 22. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Tuzla: U petak Treći pulmološki Simpozijum posvećen plućnim bolestima

Preuzmite sliku

U organizaciji Klinike za plućne bolesti UKC Tuzla i Ljekarske komore TK, u petak, 14. novembra 2014. godine, održat će se III Pulmološki simpozij.

  • pulmološki_Simpozijum1
  • Simpozij će biti izvanredna prilika da pneumoftiolozi – pulmolozi, pedijatri, ljekari porodične medicine i medicine rada, kao i drugi stručnjaci koji se bave zdravljem respiratornog trakta, razmijene iskustva i aktuelne informacije iz ovih oblasti.

    Cilj simpozija je predstaviti problematiku dijagnostike i liječenja bolesti pluća, te upoznati učesnike sa smjernicama savremenog načina liječenja. Program Simpozijuma će činiti dvije sesije, u okviru kojih će biti izloženo osam stručnih predavanja.

    Treći pulmološki Simpozijum posvećen je plućnim bolestima, prevashodno HOPB-u. Ovim skupom etablirali smo tradiciju  susreta specijalista pulmologa, porodične/obiteljske medicine, medicine rada, urgentne medicine, pedijatara i drugih specijalista. Nadamo se da će ovaj Simpozijum kao i predhodni ispuniti svoju ulogu i da ćete steći nova saznanja i iskustva ne samo iz pulmologije nego i kliničke medicine općenito koja je u snažnom razvoju. Ovaj Simpozijum tradicionalno postaje mjesto susreta starih i novih prijatelja koji vole pulmologiju i mjesto uspostave ljudskih i stručnih kontakata.” – kazao je, Doc.dr.med.sc.prim.Suvad Dedić

    Simpozij će se održati u kongresnoj dvorani Dramar centra u Slavinovićima, sa početkom u 13 sati.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje