Utorak, 9. Avgusta 2022.
Tuzlanski.ba logo

Tuzla: U petak otvaranje eko-parka iza Rudarsko-geološko-građevinskog fakulteta

Preuzmite sliku

Klub mladih “Tignum“, Edukacijskog centra “Nahla“ Tuzla, u petak 30. oktobra 2020. godine u 13:00 sati svečano će otvoriti eko-park “Eko kutak za eko trenutak“, uređen uz podršku Instituta za razvoj mladih KULT.

Realizacija projekta eko-parka trajala je periodu mart-oktobar 2020. godine, a cilj je bio uređenje prostora iza Rudarsko-geološko-građevinskog fakulteta.

  • Članice Tignuma su ovom prilikom željele urediti zelenu površinu za studente brojnih obližnjih fakulteta kao i sve građane Tuzle za ugodan boravak na otvorenom.Projektom je predviđeno postavljanje standarnog parkovskog mobilijara (klupe i kante), kao i posebno uređenih stolova, motivacionih poruka i drugih elemenata kreiranih reciklažom starih guma i paleta.

  • Koristeći reciklirane materijale htjele su ukazati na važnost prirode, kao i na važnost reciklaže u cilju zaštite prirode i očuvanja prirodnih resursa. Realizaciju projekta svojim angažmanom pomogle su i omladinske organizacije Let's do it Tuzla i Omladinski resursni centar Tuzla.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

       
    Ključne riječi: ,