Četvrtak, 30. Marta 2023.
Tuzlanski.ba logo

Tuzla: U okviru Poslovne zone Kreka Sjever trebali bi biti stvoreni uslovi za 500 radnih mjesta

Preuzmite sliku

Na Kolegiju gradonačelnika Tuzle razmatrani su prostorno-planski dokumenti prostorne cjeline „Stupine“, tj.  prijedlozi Izmjene Regulacionog plana Prostorne cjeline „Stupine“ u Tuzli, Odluke o provođenju izmjene Regulacionog plana Prostorne cjeline“ Stupine“ u Tuzli i Odluke o usvajanju izmjene Regulacionog plana Prostorne cjeline“ Stupine“ u Tuzli.

Nacrt prijedloga Izmjene  Regulacionog plana Prostorne cjeline Stupine u Tuzli  je usvojen u maju mjesecu. Površina od 13, 6 hektara namijenjena je za izgradnju objekata sa svim sadržajima koji odlikuju gradski centar.

Javna rasprava je obavljena, pojedine sugestije su usvojene, te je na osnovu toga pripremljen dokument koji će biti dostavljen Gradskom Vijeću na usvajanje.

U okviru imovinsko-pravnih akata, razmatran je prijedlog Odluke o izboru najpovoljnijeg ponuđača i davanja saglasnosti na zaključenje Ugovora o osnivanju prava građenja na nekretninama u vlasništvu Grada Tuzla, a koja se odnosi na Poslovnu zonu Kreka Sjever.

Naime, nakon što su nedavno, u provedenom postupku licitacije, dodijeljene tri parcele za gradnju privrednih objekata, proveden je drugi postupak za dodjelu preostale dvije parcele.  Nadležna Služba i Komisija, provele su postupak i sačinjen je prijedlog za Odluke o izboru najpovoljnijeg ponuđača, kao i prijedlog na zaključenje Ugovora o osnivanju prava građenja na nekretninama u vlasništvu Grada, i to za poslovne subjekte  Eurobox doo Tuzla i Elektroagent doo Tuzla. Očekuje se da će na svih pet dodijeljenih lokacija u okviru Poslovne zone Kreka Sjever, biti stvoreni uvjeti za oko 500 radnih mjesta. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje