Četvrtak, 30. Marta 2023.
Tuzlanski.ba logo

Tuzla u međuvremenu: Oštećen 3D natpis, prevrnute kante i kontejneri, cvjetaju divlje deponije

Preuzmite sliku

Čitatelji portala Tuzlanski.ba u proteklim danima podijelili su nekoliko slučajeva vandalizma koje je počinjeno nad gradskom imovinom ili na javnom zemljištu. 

Uređenje grada za ljepši ugođaj građana Tuzle i turista po svemu sudeći biće uzaludan ukoliko se vandalima ne stane u kraj.

Neodgovorni pojedinci svojim postupcima svrstavaju se u najveće neprijatelje grada.

Najprije je prije tri dana zabilježen slučaj u kojem su za sada nepoznati vandali oborili nekoliko kontejnera u samom centru grada.  Prilikom obaranja kontejnera došlo je i do prosipanja smeća duž saobraćajnice uz širenje neugodnog mirisa.

  • Nažalost nije moralo dugo da se čeka na prvo oštećenje novopostavljenog 3D natpisa “I love Tuzla” koji je već postao jedno od kultnih mjesta za fotografisanje u gradu soli.

  • Za sada nepoznate osobe, prevrnule su sve kante za smeće u Centralnom gradskom parku, prilikom vandalskog obaranja neke su pretrpjele i oštećenja.

  • U tuzlanskom naselju poznatijem kao “Ravna Trešnja” zabilježena je divlja deponija, na kojoj se osim smeća pronađeno i tijelo ubijenog psa.

    “Grad Tuzla nažalost nema komunalnu policiju. Ilinčica narod šeta, sve uredeno a preko ceste na drugoj strani brda uvučeno u šumu pravi se ogromna deponija smeća gdje neodgovorni sugrađani bacaju otpad. Na deponiji se mogu pronaći imena, prezimena kao i tačna adresa stanovanja, ako bi nadležni htjeli reagovati da počinitelje kazne. Nažalost neko ubija i pse i tu ih baca, kao i drobinu životinja. Ovo je jako opasno radi zaraze. Tačna lokacija je: prije nego skrenemo za Ilinčicu, skrenete desno prema Ravnoj Trešnji na oko 300 metara ulazi se u makadamski put prema Lemberiji. Čim uđete 50 metara nalazi se ogromna deponija koja je svakim danom veća. Ovo treba izvesti inspekciju jer će se neko zaraziti.” navodi ogorčeni sugrađanin koji navodi da ovo nije jedini slučaj i da bi se ovom problematikom gradske vlasti trebale ozbiljnije pozabaviti.

    Pozivamo sugrađane da svaki oblik vandalizma nad javnom imovinom ili zemljištem prijave policiji ili drugim nadležnim organima. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje