Utorak, 26. Maja 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Tuzla: U centru grada odbačen otpad animalnog porijekla (VIDEO)

U nekoliko navrata redakciji portala Tuzlanski.ba građani su se javljali s ciljem da skrenemo pažnju i upozorimo nadležne na problem odbačenog otpada animalnog porijekla u blizini Gradske tržnice u Tuzli odnosno na zelenu površinu ispred Fakulteta elektrotehnike Tuzla.

Danas smo dobili i fotografije odnosno video zapis što potvrđuje brojne navode sugrađana koji se u neposrednoj blizini suočavaju sa veoma neugodnim mirisima.

‘Osim neugodnog mirisa psi lutalice odbačeno meso i kosti raznose na šire područje što na visokom temperaturama predstavlja veliku opasnost od pojave neke zarazne bolesti. Možda neko donese meso s namjerom da nahrani životinje ali sigurno da je ovakav čin i način neprihvatljiv’ – napisao je čitatelj našeg portala čiji je identitet poznat redakciji i dodaje:

‘Želim da putem vašeg medija apelujem na nadležne da istraže ovaj slučaj i sankcionišu one koji na ovakav način odlažu otpad životinjskog porijeka. Postoji drugi način dosta prikladniji i humaniji da se neka životinja nahrani od ovoga. Jer razbacane oguljene glave životinja ispred visokoškolske ustanove sasvim sigurno nisu jedan tih načina. – navodi se u poruci koju smo dobili. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje