Četvrtak, 29. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Tuzla: Preminuo poznati RTG tehničar Rukib Mulalić

Preuzmite sliku

Od posljedica infekcije koronavirusa jutros je u Tuzli preminuo poznati RTG tehničar Rukib Mulalić. Zbog teške kliničke slike izazvane zarazom COVID-19 Mulalić je posljednjih dana bio hospitaliziran u covid bolnici UKC-a Tuzla.

Mulalić je uz vrhunske ljudske kvalitete važio za veoma iskusnog i stručnog RTG tehničara. Rođen je 12.02.1955. godine u Lukavici, opština Gračanica BiH.

Osnovnu a potom i Medicinsku školu završio je u Tuzli 1973. godine.

U JZU UKC Tuzla bio je zaposlen od 1973. godine gdje je na poslovima glavnog tehničara Poliklinike za radiologiju proveo nepunih dvadeset godina istovremeno obavljajući i stručne poslove u CT i angio dijagnostikama.

Na Višoj radiološkoj školi diplomirao je 1981. godine u Sarajevu.

U dva mandata obavljao je i poslove zamjenika glavne sestre JZU UKC Tuzla.

Također, kao spoljni saradnik obavljao je poslove instruktora praktične nastave iz radiološke tehnike u Medicinskoj školi u Tuzli.

Bio je dugogodišnji mentor radiološkim i višim radiološkim tehničarima. Aktivno uključen u osnivanje Komore zdravstvenih radnika TK, i Komore diplomiranih inžinjera medicinske dijagnostike F BiH.

Rukib Mulalić objavio je 15 stručnih radova, te bio stručni saradnik u dva magistarska rada, educirani je ocjenjivač za poslove kvaliteta cine filma u radiološkoj dijagnosti.

Svoju profesionalnu djelatnost posljednjih godina Rukib Mulalić obavljao je u ZU Poliklinika Azabagić Tuzla na poslovima CT dijagnostike.

“Sa neizmjernom tugom u srcu obavještavamo da nas je napustio i otišao na bolji svijet nas Rukib Mulalić. U ime kolektiva Poliklinike Azabagić izražavamo iskreno saučešće porodici” – naveli su iz Poliklinike Azabagić. (Tuzlanski.ba)

Sa neizmjernom tugom u srcu obavještavamo vas da nas je napustio i otišao na bolji svijet nas Rukib Mulalić .
U ime kolektiva Poliklinike Azabagić izražavamo iskreno saučešće porodici.😞😞😞

Objavljuje Poliklinika Azabagic Stomatologija i Dijagnostički centarUtorak, 6. travnja 2021.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje