Ponedjeljak, 20. Marta 2023.
Tuzlanski.ba logo

Tuzla: Poziv svim građanima na druženje na Ilinčici u povodu Dana nezavisnosti

Preuzmite sliku

U okviru programa obilježavanja 1. marta – Dana nezavisnosti, u srijedu, 1.3.2023. godine, Grad Tuzla, u saradnji sa gradskim preduzećima i ustanovama, organizuje druženje na Ilinčici. Druženje će biti upriličeno na platou ispred Doma prirode na Ilinčici, a planirano je da traje u periodu od 12.00-14.00.

Svečano obilježavanje Dana nezavisnosti BiH organiziraju Centar za kulturu Tuzla, Turistička zajednica grada Tuzle, JKP Saobraćaj i komunikacije d.o.o. Tuzla, JKP Panonnica d.o.o., a pod pokroviteljstvom Grada Tuzle.

˝Pozivamo naše sugrađane i sve posjetioce da nam se pridruže na svečanom obilježavanju Dana nezavisnosti BiH gdje će se posjetiocima dijeliti besplatno jelo i piće zahvaljujući sponzorima: Menprom d.o.o. Gornja Tuzla, Pivara Tuzla, LaBomba i pekara Kabil Tuzla˝, saopštili su organizatori.

U cilju bezbjednije organizacije boravka građana, naročito djece, u ulici Put Ilinčica na dionici od raskrsnice prema naselju Orašje do raskrsnice sa ulicom Krojčica,u srijedu, 1.3.2023. godine, u periodu od 07.00 do 17.00 sati, doći će do privremene izmjene režima saobraćaja za sva motorna vozila.

Izmjena se odnosi na potpunu zabranu saobraćanja motornih vozila na navedenoj lokaciji.

  • Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje