Utorak, 5. Decembra 2023.
Tuzlanski.ba logo

Tuzla: Pokrenuta inicijativa za rekonstrukciju Univerzitetske sportske dvorane

Preuzmite sliku

Univerzitet u Tuzli pokrenuo je inicijativu za renoviranje Univerzitetske sportske dvorane koja bi trebala biti realizovana u narednih pet godina, a koja bi u konačnici doprinijela razvoju studentskog sporta, poboljšanju studentskog standarda i obogatiti sportsku seosku infrastrukturu u Tuzli.

Tim povodom, 03.06.2022. u Ministarstvu obrazovanja i nauke TK održan je sastanak. Godine predstavnika Univerziteta u Tuzli Rektor prof. Dr. Nermine Hadžigrahić i Alana Alagića, sekretar Centra za sport sa ministrom Ahmedom Omerovićem i pomoćnikom ministra Fuadom Mešanovićem.

Ministar Omerović je prenio i planove Vlade TK, odnosno da će svi javni objekti na području Kantona biti potopljeni u svrhu energetske efikasnosti, te da ovim programom bude obuhvaćena i Univerzitetska dvorana.

Profesor rektor dr. Nermina Hadžigrahić istakla je da će se narednim korakom pristupiti izradi idejnog i glavnog projekta, za koji su već osigurana finansijska sredstva.

Projekat rekonstrukcije Univerzitetske sportske dvorane predstavljen je gradonačelniku Tuzle Jasminu Imamoviću 19.07.2022. godine prilikom posjete Univerzitetu u Tuzli.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje