Nedjelja, 19. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Tuzla: Počela trodnevna radionica na temu “Javni red i mir – kontrola mase”

Preuzmite sliku

U ponedjeljak je u Tuzli počela trodnevna radionica u organizaciji ICITAP-a (Međunarodnog programa pomoći u kriminalističkoj obuci Ministarstva pravosuđa SAD-a) na temu “Javni red i mir – kontrola mase”.

Radionica se održava s ciljem stručnog osposobljavanja policijskih službenika za adekvatno postupanje i reagovanje u uspostavljanju narušenog javnog reda i mira u većem obimu, u skladu sa važećim zakonskim propisima.

  • policija-javni-red1
  • Navedenu obuku će, u vremenskom periodu od 16. do 18.03.2015.godine, kroz teoretska stručna predavanja i praktične vježbe, pohađati policijski službenici Tuzlanskog kantona, Posavskog kantona i Policije Brčko Distrikta.

    Prvog dana radionice, u uvodnom dijelu, prisutnima su se obratili ministar Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona i policijski komesar Uprave policije MUP TK, koji su se zahvalili predstavnicima ICITAP-u na podršci i iskazali uvjerenje da će ovakav vid međusobne saradnje i kontinuiranog stručnog usavršavanja policije unaprijediti postupanje i izvršavanje najsloženijih policijskih zadataka.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje