Subota, 19. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Tuzla: Na Panonskim jezerima boravilo 200.000 posjetitelja

Preuzmite sliku

Od početka sezone do početka augusta kompleks Panonskih jezera u Tuzli posjetilo je oko 200.000 posjetitelja.

Kako je Feni rekao direktor JP Panonika Tuzla Maid Porobić,  od početka sezone prodata je 173.731 ulaznica svih kategorija, a ako se uzmu u obzir sezonske i mjesečne karte, „slana jezera“ je posjetilo oko 200.000 ljudi.

Ocijenio je da to predstavlja 50 posto plana rada Panonike, jer su posjete manje od planiranih, a kako ističe, faktor koji je doprinio tome je nestabilno ljeto sa do sada samo 20 sunčanih dana sa temperaturom iznad 30 stepeni.

– Nadamo se da ćemo u augustu ispuniti predviđeni plan, ukoliko nas vrijeme posluži, iako su prognoze da će vrijeme i u augustu biti promjenljivo, kaže Porobić.

Smatra da je glavni dio sezone u predstojećim danima, jer do 15. augusta uglavnom se poveća broj posjetitelja iz inostranstva, a i građani Tuzle i okoline se  u tom periodu vraćaju s odmora iz drugih destinacija.

U nedjelju 31. jula dostignut je ovogodišnji rekord u prodaju ulaznica, taj dan kompleks panonskih jezera je posjetilo 16.000 posjetitelja.

Tuzlanska jezera vikendom posjećuju gosti koji su iznajmili smještaj u Tuzli, a najčešći su gosti iz susjednih država, iz  Hrvatske iz  Osijeka i Slavonskog  Broda,  iz  Srbije iz Valjeva te iz susjednih gradova.

Po riječima direktora Porobića 50 posto posjetitelja kompleksu Panonskih jezera u Tuzli  dolazi van područja Tuzlanskog kantona.

U cilju omogućavanja lakšeg boravka  na jezerima uvedene  su pogodnosti za posjetitelje, tako da od prošle sedmice ulaznica od 16.00 sati košta dvije KM,  za penzionere jedna KM,  a za djecu do sedam godina ulaz je  besplatan.

Sezona na „turističkom biseru„ Tuzlanskog kantona  trajat će  do 15.ili 20. septembra u zavisnosti od vremenskih prilika. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,