Srijeda, 19. Januara 2022.
Tuzlanski.ba logo

Tuzla: Na Fakultetu za tjelesni odgoj i sport realiziran 11. međunarodni simpozij “Sport i zdravlje” (FOTO)

Preuzmite sliku

Na Fakultetu za tjelesni odgoj i sport Univerziteta u Tuzli uspješno je realiziran 11. međunarodni Simpozij „Sport i zdravlje“ koji je ove godine imao podtemu „Kineziološko zdravstveni aspekti sporta“.

Uz prisustvo velikog broja gostiju, predavači po pozivu dr. sc. Muris Đug, dr. sc. Samir Mačković, dr. sc. Vladimir Ivanek, dr. sc. Edin Užičanin i dr. sc. Snežana Vujanović su prisutnim kineziolozima i studentima prezentirali vrijedna iskustva iz svog stručnog i naučno – istraživačkog opusa.

Dekan Fakulteta prof. dr. Vlatko Šeparović uručio je Priznanja za dugogodišnju uspješnu suradnju direktoru Pedagoškog zavoda Tuzlanskog kantona, gosp. Nikoli Čiči i predsjednici Društva pedagoga tjelesnog i zdravstvenog odgoja Tuzlanskog kantona Mireli Osmanović.

Na kraju Simpozija organizatori su dobili pozitivne kritike za uloženi trud, a posebno je važno istaći zadovoljstvo brojnih pedagoga tjelesnog i zdravstvenog odgoja sa Tuzlanskog kantona, a postavljene su osnove za realizaciju brojnih ideja i inicijativa usmjerenih ka daljem unapređenju kineziološke prakse.

Ove godine je organizator dodijelio posebno Priznanje za dugogodišnju suradnju Pokrajinskom zavodu sa sport i medicinu sporta iz Novog Sada s čijim predstavnicima je dogovoren zajednički nastup u apliciranju prema međunarodnim natječajima.

Fakultet za tjelesni odgoj i sport zahvaljuje se svih gostima i učesnicima Simpozija na suradnji i najavljuje nove aktivnosti o kojima će biti riječi prilikom obilježavanja Svjetskog dana zdravlja, navodi se u saopćenju.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje