Utorak, 3. Avgusta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Tuzla: Na ‘Brčanskoj Malti’ snimaju se filmske akcione scene koje zahtijevaju upotrebu pucnjave

Preuzmite sliku

Produkcija ‘Filmark’ iz Tuzle, u ponedjeljak (16.03.) nastavlja snimanje drugog dijela filma ‘Crvene ruže ulice’. Zbog mjera predostrožnosti koje su izdate od strane Kriznog štaba grada Tuzla, dužni smo najaviti ovo snimanje, navodi se na početku sopćenja.

Naime, planirane scene snimati će se na Brčanskoj Malti iza Tehničkog pregleda vozila (lokacija Pecara), a snimanje će trajati od 09:00 do 16:00 sati.

Takođe, zbog akcionih scena koje zahtijevaju upotrebu startnih pištolja i replika oružja, te sporadične paljbe koja može uznemiriti i zbuniti građane, ovim putem obavještavamo građane da su za taj dan osigurane patrole MUP-a TK kao i Redarska služba koja će se pobrinuti da sve prođe u najboljem redu bez ikakvih zastoja.

Snimanje neće ometati redovan promet niti kretanje građana i stanara.

Želimo istaknuti da su, za potrebe prvog filma akcijske scene poput ovih, snimane 04.08.2019. godine u Novom Naselju, prošle bez incidenata, panike ili straha okolnog stanovništva.

  • Snimanje je odobreno od strane MUP-a TK i Grada Tuzla, uz mjere i savjete Kriznog štaba i Civilne zaštite koje ćemo poštovati, navodi se u saopćenju ‘Filmark’ produkcije.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje