Subota, 16. Januara 2021.
Tuzlanski.ba logo

Tuzla: Gradonačelnik donio Odluku o prestanku stanja nesreće uzrokovane pojavom koronavirusa

Preuzmite sliku

Danas je održana Vanredna sjednica Gradskog štaba civilne zaštite Tuzla. Na sjednici je utvrđen prijedlog Odluke o prestanku stanja nesreće uzrokovane pojavom koronavirusa (COVID-19) na području grada Tuzle.

Utvrđivanju prijedloga Odluke prethodila je informacija Ekspertnog kriznog štaba za borbu protiv pandemije, o trenutnoj zdravstveno-epidemiološkoj situaciji na području grada.

S obzirom da je Ekspertni krizni štab dostavio informacije o zadovoljavajućoj zdravstveno-epidemiološkoj situaciji na području grada Tuzle, a imajući u vidu da su Vlada Federacije BiH, 31.5.2020. godine i Vlada Tuzlanskog kantona, 2.6.2020. godine, donijele odluke o prestanku stanja nesreće, konstatovano je da su se stekli uslovi za donošenje Odluke o prestanku stanja nesreće i za područje Tuzle. Prema odluci, koju je donio gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović, stanje nesreće uzrokovane pojavom koronavirusa (COVID-19) na području grada Tuzle prestaje  5.6.2020. godine.

„Danas smo donijeli Odluku o prestanku stanja nesreće uzrokovane pojavom koronavirusa (COVID-19) na području grada Tuzle, uz napomenu da stanje pandemije još traje i da je neophodno da nastavimo poštovati sve mjere zaštite koje su na snazi. Naši građani su za vrijeme trajanja stanja nesreće pokazali veoma visok stepen odgovornosti i discipline i prije svega trebamo njima zahvaliti na zadovoljavajućoj zdravstveno-epidemiološkoj situaciji u Tuzli. Stoga je važno da se nastavimo odgovorno i disciplinovano ponašati, kako nam se ne bi desio novi val epidemije“, izjavio je gradonačelnik i komandant Gradskog štaba civilne zaštite Tuzle, Jasmin Imamović.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje