Petak, 30. Oktobra 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Tuzla: Demobilisani borac Faruk Kušljugić živi u nehumanim uslovima

Patriotizam i ljubav prema domovini Faruka Kušljugića koji živi u nehumanim uslovima ostavljaju bez daha.

Koordinacija boračkih organizacija Grada Tuzle na periferiji Vukovarske ulice u naselju Ši Selo u Tuzli posjetila je demobilisanog borca Faruka Kušljugića koji ima sve osim normalnih uslova za život.

„Nažalost vjerujem da ovakvih slučajeva poput ovog ima još ali ovi ljudi poput Faruka Kušljugića su puni ponosa, zatvoreni u sebe i svoj svijet i nikada ne traže ništa“- ovako nam je ovaj slučaj na početku razgovora pojasnio Nermin Marevac, sekretar Organizacije RVI Tuzle, te dodao:

“Ovo je strašno i činimo sve da ispravimo svoj nesjesni grijeh prema ovom i sličnim ljudima. Naravno, pozivamo i nadležna ministarstva da urade isto”- kazao je Marevac.

Suljo Osmanović sekretar Kluba Patriotske lige Tuzla zajedno sa svojim saborcima se danas odazvao akciji pomoći stambenog rješavanja Faruka Kušljugića.

“Pozivam one koji se bave zbrinjavanjem boračke populacije da povedu računa o pripadnicima boračke populacije koji zbog nedostatka ili nemogućnosti posjedovanja dokaza o pravu na zemljište do sada nikada nisu imali ni priliku javljati se na neke javne pozive i konkurse koji tretiraju ovu oblast, a jedan od njih je svakako i Faruk Kušljugić” – pojasnio nam je Osmanović.

Na kraju smo imali priliku razgovarati i sa samim Farukom koji ima 72 godine i koji nas je fascinirao svojim patriotizmom i ljubavlju prema domovini.

Na naše pitanje kako komentira činjenicu da je ostavljen i zaboravljen kazao je da u rat nije išao za pare već za slobodu komšija i prijatelja i da se ponovo rodi uradio bi isto.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje