Subota, 6. Juna 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Turistička zajednica TK na aerodromu Tuzla otvorila sezonski turistički info pult

Danas je Turistička zajednica Tuzlanskog kantona u holu Javnog preduzeća “Međunarodni aerodrom Tuzla” otvarila je Sezonski turistički info pult koji će tokom ljetnje turističke sezone biti na raspologanju turistima i posjetiteljima koji avionima dolaze u Tuzlanski kanton.

Turistički info punkt na aerodromu namenjen je prvenstveno turistima, budući da je u 2013. godini na Međunarodnom aerodromu Tuzla prevezeno 61 564 putnika dok je za 2014 . najavljeno više letova iz raznih evropskih centara/gradova ( Geteborg, Malmo, Bazel …) sa oko 110 000 planiranih prevezenih putnika.

Nadamo se da će postojeće kao i najavljene nove avio rute prema Njemačkoj i Holandiji biti popularne među korisnicima avio usluga u Europi , te da će dovesti veći broj turista na područje Tuzlanskog kantona. Novo povećanje dolazaka na područje Tuzlanskog kantona nadamo se da će stimulisati i biti od koristi za dodatni razvoj turizma te uticati na novo zapošljavanje u sektoru turizma i ugostiteljstva” kažu u  Turističkoj zajednici TK.

Poseban segment u razvoju tkzv. turističkih čarter letova sa aerodroma Tuzla koji je aktuelan za područje Turske (u prošloj godini izvršeno je 13 letova sa preveženih 4.125 putnika) daje dodatan motiv Turističkoj zajednici Tuzlanskog kantona da ciljno tržite kakva je Turska pravovremeno i kvalitetno informiše tj pokrije sa kvalitetnim promotivnim materijalom kojeg ćemo slati preko naših ljudi koji koriste čarter letove u jeku ljetnje turstičke sezone.

Na info punktu turisti/posjetitelji moći će da se informišu o turističkoj ponudi Tuzlanskog kantona i dobiju različite promotivne materijale. Punkt na međunarodnom aerodromu biće na raspolaganju turistima na dane kada aerodrom radi odnosno kada su na rasporedu letovi iz Tuzle i u Tuzlu. Početak rada info punkta poklapa se sa nastupajućom ljetnom turističkom sezonom, navodi se u saopštenju.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje