Ponedjeljak, 4. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Trg slobode zasijao u prazničom ruhu: Počelo novogodišnje ukrašavanje Tuzle

Preuzmite sliku

Gradske službe nastavile su raditi na prazničnom ukrašavanju Tuzle odnosno najvećeg trga u Bosni i Hercegovini, Trga slobode.

Nakon postavljenih dekora u Centralnom gradskom parku noćas je u prazničom ruhu zasijao i Trg slobode gdje je postavljena velika jelka, sniježna kugla kao i ‘ledena’ svjetleća fontana.

I ove godine tokom večernjih šetnji i posjete manifestaciji “Zima u Tuzli” moći da uživamo u raznim dekoracijama i ukrasima koji će dodatno uljepšati predpraznični i praznični ambijent u našem gradu, a svi oni koji prošetaju gradom biće u prilici napraviti fenomenalne fotografije za uspomenu.

Vezano | Prvi zimski ukrasi u Tuzli: Dekor koji će oduševiti brojne mališane

Osim Trga slobode ukrašena je i dekorisana centralna pješačka zona Korzo.

Podsjetimo, manifestacija ‘Zima u Tuzli’ ove godine počinje 15. decembra i trajat će do 07. januara 2024. godine.

Građanke i građani Tuzle, ali i gosti, imat će priliku da uživaju u prazničnim čarima i bogatoj gastro ponudi.

Organizatori su obezbijedili bogat muzičko-zabavni program, kojeg će u petak, 15. decembra solističkim koncertom otvoriti Džejla Ramović.

Kao i prethodnih godina, Grad Tuzla i Turistička zajednica grada Tuzle će organizirati javni doček Nove godine na najvećem trgu u Bosni i Hercegovini.

U Novu 2024. godinu Tuzlanke i Tuzlake, ali i sve one koji se odluče praznike provesti u Tuzli, će uvesti Bajaga i instruktori. (Foto: Blicko Junior | Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje