Ponedjeljak, 4. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Prvi zimski ukrasi u Tuzli: Dekor koji će oduševiti brojne mališane

Preuzmite sliku

Centar grada će i ove godine biti ukrašen raznim dekoracijama i ukrasima, odnosno sve će biti u novogodišnjem ruhu, koji će dodatno uljepšati predpraznični i praznični ambijent u našem gradu.

Naime, ukrašavanje grada je započelo danas u Centralnom gradskom parku odakle će se u narednim danima nastaviti dalje prema Trgu slobode koji je svih prethodnih godina bio bogato okićen i dekorisan u susret manifestaciji “Zima u Tuzli” ali i javnom dočeku Nove 2024. godine na otvorenom.

Sasvim sigurno da će postavljene dekoracije građanima ali i svim gostima uljepšati zimske dane u Tuzli. Najviše radosti će sasvim sigurno biti za sve mališane koji će uživati u novim atrakcijama.

“Ovogodišnji akcenat ukrašavanje grada je upravo na prostoru Centralnog gradskog parka. Vjerujem da će građani biti zadovoljni svim sadržajima koje planiramo da postavimo. Trg slobode će također biti ukrašen uz nove dekoracije koje smo nabavili” – kazao je Nedžad Malikić, direktor JP “Saobraćaj i komunikacije” Tuzla.

Manifestacija ‘Zima u Tuzli’ ove godine počinje 15. decembra i trajat će do 07. januara 2024. godine.

Građanke i građani Tuzle, ali i gosti, imat će priliku da uživaju u prazničnim čarima i bogatoj gastro ponudi. Organizatori su obezbijedili bogat muzičko-zabavni program, kojeg će u petak, 15. decembra solističkim koncertom otvoriti Džejla Ramović.

Koncerti, zabava i raznovrsna gastro ponuda

˝U toku ove manifestacije obezbjedili smo kao i prehodnih godina bogat zabavno-muzički program, ali i sadržaj koji ćemo ponuditi našim ugostiteljima i obrtnicima kroz naših 20 mobilnih kućica koje će krasiti Trg slobode u Tuzli. Oni će imati priliku da prezentiraju svoje proizvode i ponude svoje gastro delicije posjetiocima manifestacije. Ja se nadam da ćemo naredne sedmice objaviti kompletan muzičko-zabavni program˝, izjavila je voditeljica Turističke zajednice grada Tuzle, Amra Jaganjac.

 • Prema njenim riječima, pripremljen je bogat program za djecu. ˝Svakog vikenda ćemo u dnevnim satima imati zabavu za najmlađe sa animatorima, maskotama i nagradnim igrama. Tradicionalno 31.decembra će biti organizovana Dječija Nova godina i podjela paketića sa našim Motomrazevima koji svake godine obraduju mališane˝, naglasila je Jaganjac.

  Partneri projekta: ‘NLB Banka’ i ‘Bingo grupa’

  Jedan od generalnih pokrovitelja manifestacije ‘Zima u Tuzli’ je NLB Banka d.d. Sarajevo.

  ˝Za nas je Tuzlanski kanton od posebnog strateškog značaja i ovdje se osjećamo zaista kao domaća banka. Želimo podržati kako naše klijente i kompanije sa kojima radimo, tako i zajednicu u kojoj poslujemo i živimo. Mi ćemo zajedno sa našim partnerima organizovati neke aktivnosti koje će biti zanimljive. Pokušat ćemo ponuditi građanima Tuzle i svim posjetiocima i digitalni način plaćanja za usluge koje budu dostupne u toku same manifestacije. Bit će nam drago da će nam se pridružiti mališani na javnoj dodjeli paketića. Ovo je samo početak naše zajedničke saradnje koja će biti još veća i šira kada govorimo o gradu Tuzli i Turističkoj zajednici Tuzla˝, kazala je direktorica Sektora za PR&Marketing, NLB Banka d.d. Sarajevo, Berina Belkić Tepić.

  Partner u organizaciji manifestacije je i najuspješnija i najveća bh. kompanija Bingo iz Tuzle.

  ˝Kada je u pitanju porška Bingo grupe manifestaciji ‘Zima u Tuzli’ ona je jednostavno morala da se desi nakon godinu dana uspješne saradnje sa Turističkom zajednicom grada Tuzla. Mi smo prezadovoljni svime onim što smo napravili u protekloj godini. Bilo je tu niz manifestacija koje smo zajedno uradili. Mi smo partner u organizaciji i Turistička zajednica grada Tuzle može računati na našu grupu u cijelosti. Pivara Tuzla je tu kao glavni nosilac svega onoga lijepog što su naši sugrađani mogli vidjeti na trgu prošle godine˝, izjavila je rukovoditeljica službe Trade marketinga, Bingo d.o.o Tuzla, Tatjana Paunoski i dodala: ˝

  Mi konstantno radimo na poboljšanju kulturnog života u našem gradu, poboljšanju smještajnih kapaciteta. Imat ćemo tu čast i zadovoljstvo da ugostimo sve strane goste koji će nam pjevati ove godine na manifestaciji u našem hotelu Salis˝.

  Ramović: ‘Čast mi je da budem dio ove divne priče’

  Muzički program u petak, 15. decembra solističkim koncertom će otvoriti Džejla Ramović.

 • ˝Čast mi je što sam dobila poziv da budem dio vaše ove divne priče. Stvarno mi je drago da se nešto ovako lijepo dešava ovdje u Tuzli. Radujem se nastupu i sigurna sam da će biti i bolji od onog 2019. godine. Mi se trudimo da prilagodimo repertoar i da svako pronađe nešto što voli˝, kazala je Ramović.

  Kao i prethodnih godina, Grad Tuzla i Turistička zajednica grada Tuzle će organizirati javni doček Nove godine na najvećem trgu u Bosni i Hercegovini – Trgu slobode. U Novu 2024. godinu Tuzlanke i Tuzlake, ali i sve one koji se odluče praznike provesti u Tuzli, će uvesti Bajaga i instruktori. (Foto: Blicko Junior)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje