Srijeda, 4. Avgusta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Subota na Panonskim jezerima: Vodi se računa o trenutnom broju gostiju koji borave na kompleksu

Preuzmite sliku

Nakon perioda nepovoljnijih vremenskih prilika i poslijepodnevnih pljuskova, subota na Panonskim jezerima je idealna za odmor i kupanje. 

Kako su ranije naveli iz Uprave JKP Pannonica, kompleks je površine 75.000 m2 a veličina plaža sa šljunkom iznosi 25.000 m2, tako da je za svakog svakog gosta na raspolaganju prostor koji obezbjeđuje sigurnosnu razdaljinu od 2 metra.

  • “Dijelovi plaža su obilježeni u 21 reon, trudimo se da goste usmjeravamo i vodimo računa o trenutnom broju ljudi koji borave na Kompleksu.”

    Kako bi se tokom dana održali povoljni epidemiološki uslovi i kako bi se poštovala propisana distanca te mogućnost širenja koronavirusa svela na minimum, tokom dana su zabilježena i čekanja na ulaznim kapijama, a kako je ranije navedeno vodit će se računa da na kompleksu boravi 1/3 gostiju od maksimalnog kapaciteta.

    “Moramo sačekati da određen broj gostiju napusti kompleks, kako bi nas pustili unutra” istakli su gosti koji su kako navode prvi put odlučili da posjete Panonska jezera.

  • Provođenje mjera, tokon dana  kontroliše 36 uposlenika spasilačko-redarske službe Ski Jet zajedno sa zaposlenicima JKP Pannonica d.o.o. Tuzla. (Foto: Blicko Junior | Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje