Nedjelja, 20. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Stvaranje zajednice: Radionica „Crowdfunding – Prikupite Finansije“ (VIDEO)

Preuzmite sliku

Posljednja radionica u okviru projekta „Stvaranje zajednice“ održati će se u subotu 25.06.2016. u coworking prostoru „BRDO“, ulica Kaldrma br.2 u 11h (lokacija http://fb.com/BrdoCowork). Udruženje „Tuzla Live“ i „BRDO“ Coworking Space vas pozivaju da se upoznate sa glavnim karakterisitkama kvalitetne Crowdfunding kampanje, te probate kreirati svoju i tokom nje namaknuti investiciona/operativna sredstva za svoju ideju ili projekat.

 • CF_opis
 • – Crowdfunding – je specifičan oblik prikupljanja sredstava za započinjanje ili razvoj nekog projekta ili preduzetničke ideje… i nije lak, ali sigurno jeste najpristupačniji. Crowdfunding (crowd=masa, funding=finansiranje) predstavlja način finansiranja od strane većeg broja ljudi/investitora. Za razliku od traženja velikih investitora, crowdfunding se zasniva na doprinosima pojedinaca, manjih ili većih firmi kao i svih ostalih zainteresovanih fizičkih i pravnih lica koji žele da doprinesu vašem projektu.

  Radionica sa podnazivom PRIKUPITE FINANSIJE prezentirati će istorijat crowdfunding prakse kroz primjere ideja koje su ili pak nisu imale uspješne kampanje; podcrtati će se glavni segmenti kampanje bez kojih se cilj iste teško može dostići; analizirati će se i finansijeri i portali, njihove prednosti i mane koje su najprikladniji za određene kampanje (Indiegogo, Kickstarter, Goteo, YouCaring, itd.)… Napraviti će se plan i priprema crowdfunding kampanja za Društveno Preduzetne ideje selektirane tokom prethodno održanih radionica.

  Poziv je otvoren i onima koji nisu bili na prijašnjim radionicama. Poseban poziv šaljemo onima koji ste već bili u BRDU, da krunišite svoje dosadašnje zalaganje učešćem u zadnjoj, i vjerovatno najvažnijoj etapi, te okušate svoju ideju među velikim brojem potencijalnih investitora !!!

  Način prijave je ostao isti kao i za prethodne radionice. Popunite naš prijavni formular http://bit.ly/1T4zWjO, ili nas kontaktirajte na 062.761.331, ili pak pošaljite podatke na email adresu brdocowork@gmail.com.  Alternativno, samo dođite u subotu, 25. Juna u 11h na lokaciji „BRDO“ Coworking Space, Kaldrma br.2 (Akifa Šeremeta br.2) http://bit.ly/23EciMl. Više informacije o samom projektu i načinu kako se prijaviti možete naći na:

  – Prijavni formular: http://bit.ly/1T4zWjO
  – FB event za radionicu: http://bit.ly/28J6Ffk
  – Lokacija: „BRDO“ Coworking Space (FB: http://fb.com/BrdoCowork , Lokacija: http://bit.ly/23EciMl)
  – FB stranica projekta: http://fb.com/StvaranjeZajednice
  – Informacije o projektu: http://bit.ly/24WPZUE, http://bit.ly/1TUYyaA
  – Promo video: http://bit.ly/1TCNYVV, http://bit.ly/1ON9Xxl
  – Kontakt podaci: mob.062.761.331, brdocowork@gmail.com
  – participacija: sve radionice – 10KM ; jedna radionica – 5KM

  Projekat je podržan i realizovan od strane kolektiva Cowork BRDO, Udruženja „Tuzla Uživo“ i Fondacije Tuzlanske Zajednice.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: ,