Nedjelja, 20. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Sretan Božić želi vam redakcija portala Tuzlanski.ba

Preuzmite sliku

Tuzlanski.ba svim katolicima i drugim kršćanima koji ovaj blagdan slave po gregorijanskom kalendaru želi čestit i blagoslovljen Božić.

Božić je blagdan kada je porodica na okupu, kada se slavi život, Bog i ljubav. Danas je blagdan kojem se posebno raduju djeca, a njima je kardinal Vinko Puljić sinoć posebno čestitao Božić, kao i bolesnima i iznemoglima.

“Neka to dožive djeca, i neka osjete u srcu da su prihvaćena i vrednovana te ih približimo Isusu. Svim bolesnicima i razočaranima i onima koji su izgubili nadu, božićno svjetlo neka donese utjehu i probudi pouzdanje u Boga”, kazao je Puljić.

Poželio je da svaki čovjek u svom životu prepozna izvor radosti i snage suočavajući se s izazovima današnjice.

“Pandemija je nametnula pravilo fizičke distance kako bi se smanjila mogućnost širenja zaraze. Dok čuvamo fizičko zdravlje, srcima moramo biti blizu jednim drugima i izražavati iskrene čestitke. Želim vam dobro zdravlje u tijelu i duši, neka vas Bog čuva” zaključio je kardinal.

Svima vama koji slavite Božić danas, redakcija portala Tuzlanski.ba želi čestit Božić, uz želju da ga provedete okruženi porodicom i ljubavlju vama dragih ljudi.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,