Ponedjeljak, 9. Decembar 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Spasilačka služba na Panonskim jezerima imala oko stotinu intervencija: Ove sezone spašena dva dječaka i jedna žena (VIDEO)

Povodom najave manifestacije svečanog otvaranja ljetne sezone 2019 na kompleksu Panonskih jezera u Tuzli, danas je u ljetnoj bašti ”Vrtića” održana konferencija za medije na kojoj je između ostalog bilo govora i o sigurnosti posjetitelja odnosno kupača.

Majid Porobić, direktor JKP Pannonica je istakao kako su od osnivanja Panonskih jezera u Tuzli spasilačke službe do danas sigurno spasile oko 100 osoba čiji su životi bili ugroženi.

– Sigurno su momci koji su zaduženi za sigurnost posjetilaca od kako postoje Panonska jezera do sada uspjeli spasiti oko stotinu osoba čiji su životi bili ugroženi. Od početka ovogodišnje sezone imali smo tri uspješne intervencije spašavanja. JKP ”Pannonica” trenutno ima 170 uposlenih osoba i vodi se računa maksimalno o svakom detalju i sitnici kako bi se naši gosti što ugodnije osjećali – kazao je Porobić koji je uputio i apel roditeljima da djecu ne ostavljaju bez nadzora.

  • Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović je kazao kako su standardi na plažama kompleksa Panonskih jezera u Tuzli iznad standarda plave zastave.

  • – Ne postoji plaža na jadranskoj obali, a možemo uključiti i talijansku obalu da ima ovaj broj spasilaca po jednom metru kvadratnom plaže. Ovdje čitav dan imamo parkirano ambulantno vozilo, a sve se nalazi odmah ispod Univerzitetsko kliničkog centra Tuzla, to nemate nigdje. Evo imali smo u posljednjih nekoliko dana spašavanje dva dječaka i jedne gospođe i sve se hvala Bogu dobro završilo. Neki stariji ljudi se na kompleksu Panonskih jezera osjećaju sigurnije nego naprimjer u u stanu na desetom spratu. Da im je kući pozlilo, ne bi imao ko da im pomogne – istakao je gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović koji je također uputio apel roditeljima koji dovode djecu da vode računa o sigurnosti i bezbjednosti svoje djece (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje