Petak, 23. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Snažan vjetar obarao stabla i u Tuzli, upućen apel građanima

Preuzmite sliku

Meteorološke službe upozorile nsu a snažan vjetar koji će pogoditi Bosnu i Hercegovinu što se i događalo u prethodna dva dana. Civilne zaštite su zabilježile brojnu štetu na objektima i putevima širom BiH.

Mnoga stabla su oborena širom BiH, zabilježeni su slučajevi oborenih stabala u Sarajevu i Banja Luci, a evidentiran je o šteta na krovu poznatog hotela u Foči koji je pao na ugostiteljske objekte.

U Tuzli je u naselju Sjenjak, tačnije ispred D bloka usljed jakog vjetra palo je stablo. Stablo je palo na parking na kojem obično budu parkirana vozila ali na sreću u trenutku pada prostor je bio prazan.

  • S obzirom na to da je i za danas na snazi upozorenje na jake udare vjetra, iz Civilne zaštite Tuzla pozivaju stanovništvo da blagovremeno preduzmu sve mjere i radnje na zaštiti ljudi i materijalnih dobara, te da svoje aktivnosti na otvorenom prostoru prilagode ali i da uklone pokretne stvari sa balkona i viših spratova – terasa i obrate pažnju i na moguće lomove drveća i pada predmeta sa objekata.

    Usljed olujnog nevremena može doći do rušenja drveća, te je upućen poziv na dodatni oprez, ali i da se vozila ne parkiraju ispod ili u blizini drveća. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,