Nedjelja, 1. Avgusta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Seminar u Tuzli: Proces selekcije kandidata pri zapošljavanju

Preuzmite sliku

Centar za poslovnu edukaciju organizuje dvodnevni interaktivni seminar «Upravljanje ljudskim resursima – Proces selekcije kandidata» u Tuzli 15. i 16. decembra u Hotelu Royal.

Naučite odabrati prave ljude za vaš posao uz vrhunske trenere i austrijski «1st Business Certificate». Optimizirajte novac, vrijeme i ljudske resurse.

Požurite sa prijavom, broj polaznika je ograničen na 20!

«Platiću više za sposobnost upravljanja ljudima nego za bilo koju drugu vještinu pod kapom nebeskom» J. D. Rockefeller.

Cilj naših seminara/treninga jeste povećanje efikasnosti poslovanja. Želimo vam pomoći da optimizirate vaše rukovođenje ljudskim resursima i postanete izvrsni u poslovanju. Trening vodi vrhunski HR menadžer koji svoja dokazana praktična iskustva stavlja vama na raspolaganje kroz interaktivni rad u maloj grupi. Fokusirani smo na prenos praktičnog znanja i iskustva, a kroz ovaj trening imat ćete mogućnost postavljati konkretna pitanja i predstavljati slučajeve iz vaše prakse.

Proces selekcije kandidata za posao predstavlja jedan od ključnih koraka na putu prema uspjehu svake organizacije jer selekcijskim postupkom povećavamo mogućnost pronalaska kandidata koji će kvalitetno i temeljito obavljati svoj posao na novom radnom mjestu. U skladu s tim, osim iz perspektive poslodavca, selekcijski postupak je potrebno sagledati i iz perspektive kandidata koji su se javili na konkurs za posao u toj organizaciji. Popunjavanje testova, intervjui, velika konkurencija kao i sama procjena nerijetko predstavljaju dugotrajan i zahtjevan proces za poslodavca zbog čega se često zanemaruju osjećaji samih kandidata. Osim toga, poslodavci često ne raspolažu potrebnim znanjima o tome kako predvidjeti i utjecati na reakcije kandidata tokom selekcijskog postupka.

Selekcija ne samo da je jedna od najvažnijih područja menadžmenta ljudskih resursa nego je i jedna od najvažnijih potreba brzo rastućih firmi. Njena je važnost povezana sa činjenicom da često sve kasnije aktivnosti i ukupna uspješnost ovise o tome kakve smo ljude odabrali za organizaciju. Cilj procesa selekcije je prognozirati buduću radnu uspješnost zaposlenih i cijele organizacije.

Kroz praktične primjere ćete saznati kako da na najefikasniji način isplanirate i realizujete proces selekcije kandidata u realnim okolnostima.

 • KOME JE NAMJENJEN TRENING

  Ovaj interaktivni trening je namijenjen svima onima koji žele da unaprijede svoje znanje u oblasti upravljanja ljudskim resursima i procesu selekcije kandidata. Svi oni koji vrše zapošljavanje na određeno i neodređeno vrijeme imat će veliku koristi od ovog treninga, uključujući HR menadžere, direktore srednjih i malih firmi, vlasnike obrta i studente koji žele steći dodatna znanja i certifikat iz ove oblasti.

  TRENER

  Mr. sci. Suzana Tihi-Babić je već 17 godina profesionalno vezana za oblast Upravljanje ljudskim resursima, kako svojim radom u različitim korporacijama, tako i angažmanom u Udruženju za upravljanje ljudskim resursima čija je predsjednica od 2015. godine. U Addiko Bank d.d. Sarajevo na poziciji Direktor Odjela upravljanja ljudskim resursima zaposlena je od juna 2016. godine.

  Prije angažmana u Addiko banci, deset godina je radila na poziciji Rukovodioca sektora za ljudske resurse ASA grupacije, odgovorna za oblast HRM za 20 članica Grupacije i preko 500 zaposlenih. Znanje iz HRM oblasti je sticala šest  godina i u Coca-Cola HBC B-H Sarajevo u odjelu za ljudske resurse, od pozicije HR Specialist do pozicije HR Supervisor. Prije početka karijere u HRM poslovnoj oblasti, vodila je knjižaru koja se bavila  prodajom strane stručne literature i radila u biblioteci Instituta ekonomskih nauka i u NUBBiH.

  Studij na Filozofskom fakultetu u Sarajevu, smjer Opšta književnost i bibliotekarstvo, završila je 1991. godine. Na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu stiče zvanje Magistra ekonomskih nauka 2011. godine, a tema rada je bila: „Upravljanje ljudskim resursima – Teoretski aspekti i praktična iskustva kompanija iz Federacije Bosne i Hercegovine“.

  MJESTO I VRIJEME ODRŽAVANJA

  TUZLA: 09 – 16h, 15. i 16.12.2017. – Hotel Royal

  CERTIFIKAT

  Po završetku treninga učesnici dobijaju austrijski «1st Business Certificate» certifikat, validan u Evropskoj uniji.

  1st BUSINESS CERTIFICATE

  1BC je austrijski program poslovnih interaktivnih treninga, fokusiran na prenos praktičnog znanja i iskustva vrhunskih stručnjaka iz oblasti poslovanja i soft skillsa. Cilj treninga je optimiziranje efikasnosti poslovanja i ličnog razvoja u svim aspektima. Sve poslovne i društvene vještine na jednom mjestu, od rukovođenja, marketinga, prodaje, finansija, korporativnog upravljanja do razvoja ličnih vještina liderstva i menadžmenta. 1BC sistem uključuje 10 poslovnih «1st Business Certificate» i 10 soft skills «1st Social Competence Certificate» modula. Centar za poslovnu edukaciju je ovlašteni predstavnik 1BC za Bosnu i Hercegovinu.

  Požurite sa prijavom, broj polaznika je ograničen na 20.

  Više informacija o treningu i prijava na http://trening.cpe.ba/hr ili nas pozovite 035 245 222.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje