Subota, 4. Februara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Sedmica ispunjena smijehom u Narodnom pozorištu Tuzla

Preuzmite sliku

Ansambl Narodnog pozorišta Tuzla će iduće sedmice za svoju publiku odigrati tri predstave sa aktuelnog repertoara.

Ovo će biti sedmica puna smijeha, jer su na repertoaru dvije komedije i jedna dječja predstava.

„Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja“, u režiji Mustafe Nadarevića na sceni Pozorišta će se odigrati već u utorak, 10. januara u 19,30 sati.

U predstavi igraju Meliha Fakić, Nermin Omić, Milenko Iliktarević, Midhat Kušljugić, Nenad Tomić, Elvira Aljukić, Siniša Udovičić, Nedim Malkočević i Mirza Pinjić.

Dva dana kasnije, u četvrtak 12. januara u 19,30 sati, publika će moći pogledati predstavu „Djelidba“, po tekstu Skendera Kulenovića i u režiji Miralema Zubčevića.

U ovoj drami s komičnim elementima igraju Nenad Tomić, Elvis Jahić, Nermin Omić, Milenko Iliktarević, Midhat Kušljugić, Elvira Aljukić, Siniša Udovičić, Nedim Malkočević, Adnan Omerović, Edis Žilić i Dalibor Brkić.

Sedmica će se završiti sa predstavom za najmlađe. Predstava „Kao Mačak u čizmama“, autora i režisera Midhata Kušljugića, za mališane će se igrati u subotu, 14. januara u 12,00 sati.

U predstavi igraju Jasmina Ibrahimović, Luka Spasojević, Irma Zukić, Jasmina Dedić Ibrić, Mirza Mujagić, Siniša Udovičić i Midhat Kušljugić.

Informacije i rezervacije ulaznica za sve predstave mogu se izvršiti na broj telefona i viber 064 43 55 704 i email rezervacije@nptz.ba.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje