Srijeda, 21. Aprila 2021.
Tuzlanski.ba logo

SDP obezbijedio većinu: Zakazana konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća Tuzla

Preuzmite sliku

Konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća Tuzla zakazana je za četvrtak 14. januar u Narodnom pozorištu Tuzla u 9:30 sati i bit će javna.

Sjednica će biti održana samo dan ranije prije isteka zakonskog roka za formiranje većine u Gradskom vijeću odnosno vlasti na lokalnom nivou.

Formiranje vlasti u Tuzli će prema svemu sudeći predvoditi SDP sa osam osvojenih mandata uz SBB koji ima tri osvojena mandata, Tuzlansku alternativu i Demokratsku frontu koji imaju po dva vijećnika te predstavnika nacionalnih manjina Nedžad Jusić, što će činiti sastav odnosno većinu od 16 ‘ruku’.

U opoziciji tako za sada ostaju SDA, SD BiH, HDZ, PDA, te formirani blok tri stranke (Platforma za progres, Naša stranka i Stranka za BiH).

SDP je uspio formirati većinu u Gradskom vijeću Tuzla zahvaljujući uspješnim pregovorima posljednjih dana sa Demokratskom frontom, saznaje Tuzlanski.ba.

Dogovorena koalicija je na granici jer ima 16 vijećnika. Međtuim, vjeruje se da će novoformirana većina dobiti podršku i drugih stranaka u budućnosti.

Kako saznajem poziv je upućen HDZ-u i bloku od tri stranke koje čine Platforma za progres, Naša stranka i Stranka za BiH. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,