Petak, 25. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

SDA Tuzla: Plan za bolju Tuzlu garantuje novi razvojni ciklus Grada

Preuzmite sliku

Stranka demokratske akcije u Tuzli na ovogodišnje lokalne izbore je izašla sa Izbornom platformom u kojoj su jasno određeni ciljevi i smjer djelovanja budućih vijećnika Stranke demokratske akcije u Gradskom vijeću.

Izborna platforma je rezultat studioznog promišljanja životnih problema koje u svakodnevnoj komunikaciji  ističu građani Tuzle i predstavlja svojevrsni strateški i akcioni Plan za bolju Tuzlu.

Krajnje je vrijeme za promjene u Tuzli. Politička opcija koja nam već skoro tri decenije nameće svoje ciljeve i kriterije raspodjele ogromnog budžeta istrošila je razvojne ideje i skupa sa umornom i inertnom Gradskom upravom već odavno tapka u mjestu.

Plan za bolju Tuzlu garantuje pokretanje novog razvojnog ciklusa Grada. Novi razvojni ciklus može pokrenuti samo proširenje političkog spektra u Gradskom vijeću sa novim ljudima okrenutim stvarnim potrebama i problemima građana i posvećenim ubrzanoj transformaciji Tuzle u moderan evropski grad.

 • Plan za bolju Tuzlu je plan za svrsishodnije korištenje budžetskih sredstava i promjenu prioriteta kapitalnih ulaganja u korist građana:

  za ubrzani ekonomski razvoj zasnovan na kombinovanju savremenih tehnologija i poslovnih trendova sa tradicijom energetske, mašinske, elektro i građevinske industrije i krajnje racionalnim i ekološki održivim upravljanjem prirodnim resursima Grada i okoline,

  za razvijanje perspektive mladim ljudima za zapošljavanje, zasnivanje porodica i ostvarivanje dugoročnih životnih planova,

  za podršku opstanku i oživljavanju starih tradicionalnih zanata u užem gradskom jezgru kao potpori razvoju turizma na temelju kulturno-historijskog i prirodnog naslijeđa.

  za efikasno rješavanje problema zagađenja zraka,

  za organiziranje javnih usluga u svim segmentima života na nivou modernih evropskih gradova,

  za efikasnu zaštitu lične sigurnosti građana i njihove imovine,

  za ravnomjeran urbani razvoj Tuzle u svim njenim mjesnim zajednicama.

  za mnogo efikasniju racionaliziranu Gradsku upravu fokusiranu na građanina uključenog u proces utvrđivanja ciljeva urbanog, komunalnog, kulturnog, sportskog, obrazovnog i socijalnog razvoja

  Plan za bolju Tuzlu pored strateških ciljeva i pravaca djelovanja budućnih vijećnika sa liste SDA Tuzla sadrži priloge neostvarenih obećanja aktuelne Gradske uprave, te inicijative i pitanja koje su podnijeli vijećnici SDA u Gradskom vijeću Tuzle od 2016. do 2020. godine.

  Dokument je dostupan u elektronskom obliku na ovom LINKU, a distribuira se u printanom izdanju građanima putem info pulteva u svim mjesnim zajednicama Grada Tuzle.

  Želimo da Tuzla u narednim godinama postigne mnogo više i mnogo bolje. Da izraste u demokratičan, human, urban, socijalno uključiv i prosperitetan ambijent ugodnog življenja. Znamo kako to učiniti. Potrebna nam je Vaša podrška.

  Glasajte za SDA – glasajte za bolju Tuzlu. (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje