Srijeda, 27. Oktobra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Saša Grgić – Vilenjak jedan od najodanijih navijača Slobode ovjekovječen u pjesmi ‘Zakletva’

Preuzmite sliku

Saša Grgić – Vilenjak, veliki navijač FK Sloboda i pripadnik navijačke skupine Fukare je ovjekovječen u pjesmi ‘’Zakletva’’.

Sale Vilenjak bio je jedan od najodanijih navijača Slobode. Od malih nogu je bio dio crveno – crne porodice i neko bez koga je bilo nezamislivo pratiti utakmice našeg kluba.

Zbog zdravstvenih problema sa srcem, Sale je nažalost prije deset godina napustio tribine stadiona Tušanj i zauvijek otišao. Njegov osmijeh, dobrodušnost i odanost Slobodi, su i dalje u sjećanju svima koji su blizu klubu.

Tako je nastala ‘’Zakletva’’ kao priča o jednom gradu, jednoj ljubavi, sportu, odanosti i prijateljstvu. Realizovana je u okviru artističkog projekta F91 kojeg potpisuje producent Jasmin Jatić u saradnji sa navijačkom skupinom FK Sloboda – Fukarama. Spot za pjesmu sniman je 18. septembra ove godine simbolično na dan kada nas je, prije tačno deset godina, zauvijek napustio Sale Vilenjak.

Pjesma i spot su večeras premijerno predstavljeni publici, navijačima i simpatizerima Slobode.

Iz navijačke skupine Fukare nerijetko kažu da su velika porodica, a da je Sale bio jedan od onih koji ih je okupio. Upravo zbog toga ne postoji utakmica ‘’Crveno – crnih’’, a da im on nije u mislima.

‘’Stalno se okrećem, gledam gdje je plavi Ford spuštenih prozora i nasmijana faca što sve pozdravlja. Ne vidim ga, ali znam da on vidi nas’’, poruka je jednog od navijača.

Iako ga nisu poznavali, i najmlađe generacije navijača znaju ko je bio Sale Vilenjak. Priče o njemu prenose se s koljena na koljeno s ciljem da navijači i simpatizeri cijele sjeveroistočne Bosne nikada ne zaborave ovu ljudsku gromadu te da da uvijek u srcu nose onaj sportski duh i inat koji će ih voditi na tribine, tamo gdje će iskreno i srčano navijati, baš kao što je to radio Saša.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje