Srijeda, 27. Maja 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Ruglo u centru Tuzle: Zgrada kina Centar predstavlja opasnost za građane (FOTO)

Nekada prava arhitektonska ljepotica, zgrada kina Centar u Tuzli danas predstavlja pravo ruglo u centru grada. Uz očajno stanje u kojem se nalazi, ova građevina predstavlja i veliku opasnost po građane koji svakodnevno prolaze užom gradskom jezgrom.

 

Dijelovi zgrade nekadašnjeg kina Centar već godinama se urušavaju, a skela koja je postavljena uz fasadu predstavlja dodatnu opasnost za sve prolaznike.

Kao što se može vidjeti na fotografijama, dijelovi skele su već ispucali, a oni koju su ostali na metalnoj konstrukciji također su se odvojili od nosača te prijete potpunim urušavanjem na tlo.

Nadležni po pitanju rješavanja problema vezanog za ovu nekadašnju arhitektonsku ljepoticu koja je izložena zubu vremena, još uvijek ništa konkretno nisu poduzeli, osim toga da su postavili upozorenje o urušavanju fasade.

Na građanima je sada da paze prilikom prolaska pored spomenutog objekta, jer kretanjem u neposrednoj blizini skele svoj život izlažu opasnosti.

Na kraju recimo i to da je Komisija za očuvanje nacionalnih spomenika BiH 2015. godine usvojila zaključak da se historijska građevina kino Centar u Tuzli uvrsti na Listu ugroženih spomenika BiH. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,