Subota, 24. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

RTV 7 Tuzla počela sa emitovanjem testnog programa u HD rezoluciji

rtv 7
Preuzmite sliku

Nakon eksperimentalnog testnog kanala Radio Televizija 7 Tuzla danas je započela emitovanje i testnog programa u HD rezoluciji.

rtv 7

Testni program RTV 7 možete pratiti putem kablovske televizije “TX TV” na kanalu C-28, Radio Televizija 7 Tuzla će u narednom periodu emitovati muzičke video spotove u visokoj HD rezoluciji. Do kraja ove godine planirano je da se krene i sa emitovanjem programske šeme.

Program RTV 7 Tuzla počiva na profesionalnom novinarstvu lišenom skandala i senzacionalističkih vijesti, crnih hronika ili bilo kojih oblika tzv.”žute štampe”.

Cilj je biti medijski servis građanima Tuzle, informisati ih o događajima koji se dešavaju u gradu, najaviti i izvještavati sa vrijednih zbivanja, informisati ih o uslugama komunalnih i servisnih službi, otvoriti rasprave o zanimljivim temama koje se tiču života građana, predstaviti zanimljive ljude, vrijedne stručnjake i talente i uopće raditi na edukaciji stanovništva u svakom obliku života i djelovanja.

Ovakav programski koncept nastao je kao posljedica jedne potvrđene činjenice, a ta je da, na žalost, medijska slika o takvoj Tuzli nije imala podršku postojećih lokalnih radio stanica i televizija. Informisanje o Općini Tuzla u raznim aspektima ekonomskog, političkog, socijalnog i kulturnog života treba da doprinese podizanju kvaliteta javnih politika i javnog odlučivanja u funkciji razvoja grada i unapređenja života građana. Ovo je jedan od najvažnijih ciljeva i u bliskoj je vezi sa svim pretpostavljenim radnjama za nastajanje nove RTV 7 Tuzla.

Oficijelna: Facebook stranica RTV 7 Tuzla

Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: