Subota, 28. Novembra 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Prvi kupači zauzeli svoja mjesta na kompleksu slanih jezera Panonika u Tuzli

Kompleks slanih Panonskih jezera u Tuzli jutros je zvanično počeo sa radom nakon što je nadležna ovlaštena institucija izdala certifikat o visokoj kvaliteti slane dezinficirane vode u jezerima čime su se stekli uslovi za otvaranje ovogodišnje ljetne sezone koja će se realizovati uz primjenu svih propisanih mjera za zaštitu i sprječavanje širenja virusa COVID-19.

Prvi kupači već od 08:00 sati počeli su da pristižu na plaže kompleksa Panonskih jezera. Podsjetimo, otkako postoje slana jezera u Tuzli nikada kasnije nova ljetna sezona nije počela kao što je to slučaj bio ove godine.

‘Ovo je jedan veliki kompleks koji je u stanju da obezbjedi sve potrebne preventivne mjere koje se odnose sprječavanje širenja virusa COVID-19. Sigurno da ove sezone kapacitet kupališta neće biti kao što je to bilo ranijih godina. JKP Pannonica poduzela je sve kako bi se vršila i kontrola poštivanja propisanih preventivnih mjera’ – kazao je Maid Porobić direktor “Pannonice”.

Porobić kaže da je Tuzla sa svojim Panonskim jezerima već odavno postala atraktivna destinacija regiona, tako da ove godine ne očekuje se puno gostiju izvan BiH ali sasvim sigruno da će zbog novonastale situacije brojni građani BiH ove sezone posjetiti jedina slana jezera u Evropi.

Temperatura vode je 25 stepeni Celzijusa, a slanitet 30 grama po litru vode.

Cijene dnevnih ulaznica ostaju nepromijenjene u odnosu na prošlu sezonu, a više informacija može se pronaći na web stranici www.panonika.ba.

Radno vrijeme kompleksa Panonike tokom juna mjeseca je od 08 do 20 sati, a tokom jula i avgusta, jedan sat ranije i duže. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,