Subota, 24. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Proučena ikrar dova: Iz godine u godinu povećava se broj tuzlanskih hadžija (FOTO)

Preuzmite sliku

Iz godine u godinu sve je veći broj osoba sa područja grada Tuzle i okoline koje se opredijeljuju i koje su u mogućnosti obaviti hadž, petu islamsku dužnost, potvrdio je hafiz Ahmed efendija Huskanović, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Tuzla.

U prisustvu velikog broja vjernika u Hadžijskoj džamiji u Solini danas je proučena ikrar dova, koja se uči za siguran put hadžija, a ove godine na hadž iz Tuzle putuje 37 osoba.

-Drago nam je da se iz godine u godinu broj hadžija sa područja grada Tuzle i okoline povećava. Ove godine ide njih 37, a ima i muškaraca i žena, i starijih i mlađih osoba. Naše džematlije izražavaju veliku želju i volju da obave petu islamsku dužnost, a danas smo im čestitali i zaželjeli da im ovaj put bude olakšan i da uz Allahovu pomoć lijepo odu i lijepo se vrate te da Allah dž.š. ukabuli njihove dove-izjavio je hafiz Huskanović.

Današnju svečanost upotpunio je hor Medžlisa Tuzla “Gazi Turali-beg”, a osim hafiza Huskanovića, budućim hadžijama obratio se i Ibrahim ef. Softić, imam u džematu Dobrnja. (A. S. | Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje